Ioan Gavrilaș a încetat din viață Reviewed by CD on . Cand i-am facut poza asta, in 2007 la o repetitie la teatru, mi-a spus ca sta asa din profil ca sa para mai frumos, ca inalt si destept oricum e. De atunci o pa Cand i-am facut poza asta, in 2007 la o repetitie la teatru, mi-a spus ca sta asa din profil ca sa para mai frumos, ca inalt si destept oricum e. De atunci o pa Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ioan Gavrilaș a încetat din viață

Ioan Gavrilaș a încetat din viață

Ioan Gavrilaș a încetat din viață

Cand i-am facut poza asta, in 2007 la o repetitie la teatru, mi-a spus ca sta asa din profil ca sa para mai frumos, ca inalt si destept oricum e. De atunci o pastrez in albumul meu de familie. Acum raman cu poza, amintirea si invataturile tale, pentru ca tu, Nelu ai plecat la Ceruri, unde ii vei face pe toti sa rada asa cum ai facut cu noi. Iti multumesc, cum poate nu am facut-o niciodata, pentru tot ce mai invatat, scena si teatrul de acolo de sus te asteapta.

Ioan Gavrilaș a încetat din viață la varsta de 68 de ani, cultura sătmăreană fiind vitregită de încă o personalitate marcantă în arta scrisului și a vieții teatrale.
Întotdeauna ne despărţim de ceva sau cineva, dar niciodată nu ne putem obişnui cu asta. După ce alte câteva foarte recente treceri într-o altă lume (mai bună?) ale unor oameni din lumea artistică, oricum nedrept de mică, din Satu Mare, a venit rândul lui Nea Gavrilaş, cum îi spuneau toţi cei care îl cunoşteau sau doar, inevitabil, auziseră de el.
Omului întotdeauna cald şi bine dispus, chiar şi atunci când de fapt îşi ascundea adânci dureri sufleteşti sau ale trupului, cel care avea mereu câte o mulţime de glume şi bancuri şi cuvinte de duh de împărtăşit cu toţi cei din jurul lui, i-a fost brusc şi nedrept tăiată posibilitatea de a fermeca şi de a lumina frunţile şi inimile oamenilor care l-au preţuit enorm. Ştia să vorbească cu un fel de inimitabilă apropiere, ştia să recite poezii – şi cât de multe le ştia pe din afară! – cu sensibilitate rară, ştia să-şi pună sufletul frumos în fiecare cuvânt pe care îl scria.
El e omul care nu a avut decât prieteni toată viaţa lui – şi oare despre câţi alţii s-ar putea spune asta?
Ioan Gavrilaș a fost pentru Satu Mare poet, jurnalist, publicist, dascăl, actor, realizator de emisiuni radio-tv și chiar Moș Crăciun pentru mulți copii.
Dumnezeu să-l odihnească!

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus