Joi începe Festivalul de Teatru la Satu Mare Reviewed by CD on . În perioada 14 - 24 septembrie 2017, Teatrul de Nord Satu Mare - secția română și Trupa Harag György - dă startul Festivalului Internațional Multicultural de Te În perioada 14 - 24 septembrie 2017, Teatrul de Nord Satu Mare - secția română și Trupa Harag György - dă startul Festivalului Internațional Multicultural de Te Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Joi începe Festivalul de Teatru la Satu Mare

Joi începe Festivalul de Teatru la Satu Mare

Joi începe Festivalul de Teatru la Satu Mare

În perioada 14 – 24 septembrie 2017, Teatrul de Nord Satu Mare – secția română și Trupa Harag György – dă startul Festivalului Internațional Multicultural de Teatru – Tranzit FESzT.

Anul 2017 a plasat Teatrul de Nord pe două coordonate: tradiție și noutate. Festivalul Internațional de Teatru a ajuns la a 16-a ediție în haine cu totul noi și o imagine proaspătă, iar clădirea Teatrului, veche de peste o sută de ani, reabilitată de curând, își așteaptă spectatorii în cele mai bune condiții pentru a urmări cele mai noi producții ale unor teatre de tradiție din țară și din străinătate.
TRANZIT FESzT stă sub semnul multiculturalității fiind organizat de cele două secții ale Teatrului de Nord și având ca scop promovarea diversității expresiei culturale.
Festivalul se deschide cu spectacolul Exit, coproductie a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad și а Teatrului National din Sombor (Serbia). Spectacolul este regizat de Schilling Árpád, unul dintre cei mai cunoscuți regizori maghiari, care a înființat în 1995 Trupa Kretakor – un teatru renumit pe plan internațional. Spectacolul se joacă în Sala mare a Teatrului de Nord, vineri 14 septembrie de la ora 19.00, și este titrat în limba română, maghiară și engleză.
Vineri 15 septembrie, de la ora 19.00 în Sala mare, vă invităm la un experiment subtil și sensibil al simțurilor creat de coregrafa Bezsán Noémi în spectacolul Flow al Companiei ”András Lóránt” din Târgu-Mureș.
De la ora 21.00, pe scena de la Turnul Pompierilor, vedem trupa Teatrului ”Regina Maria” din Oradea cu spectacolul muzical ”Leonce și Lena”, regizat de Mihai Măniuțiu în colaborare cu Ada Milea, actriţa Anca Hanu şi coregraful Vava Ştefănescu.
Joi 14 septembrie, ora 19.00, Teatrul de Nord – Sala Mare
Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Timișoara
Teatrul Clasic Ioan Slavici, Arad
Teatrul Național din Sombor, Serbia
EXIT
de Schilling Árpád, Láng Annamária
Scris pe baza improvizațiilor de: Schilling Árpád, Láng Annamária
Regia: Schilling Árpád
Dramaturgia: Bíró Bence
Translator: Kedves Emőke, Molnár Zoltán
Coordonator producție: Dobre Júlia, Fekete Réka, Gálovits Zoltán, Bojana Kovačević, Ságodi Ildikó
Distribuţia:
Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Csata Zsolt, Éder Enikő, Mátrai Lukács Sándor, Tokai Andrea, Vass Richárd, Andrei Elek, Carmen Vlaga-Bogdan, Ninoslav Đorđević, Branislav Jerković, Dragana Šuša
Durata spectacolului: 1 h, 40 min. (fără pauză)
EXIT este un spectacol bazat pe improvizațiile actorilor din distribuție. Pe parcursul repetițiilor, regizorul a propus actorilor mai multe scene și personaje, iar improvizatiile născute din acestea au fost finalizate cu ajutorul co-autorului Láng Annamaria și al dramaturgului Bíró Bence.
Personajele spectacolului sunt imigranti economici, care au fost închiți într-o clădire scoasă din funcțiune, undeva în Marea Britanie. Au sosit din regiunea estică a Europei: vor să iasă de undeva și în același timp vor să intre undeva.
Preț bilete: 35, 30, 25, 10 lei
Vineri 15 septembrie, ora 19.00, Teatrul de Nord – Sala Mare
Compania András Lóránt, Târgu-Mureș
FLOW
teatru dans
Regizor-coregraf: Bezsán Noémi
Distribuția: Joó Renáta, Kányádi György, Szabó Franciska
Experimentul Flow este determinant chiar și în satisfacția trăirii actului de dragoste, în scufundarea necondiționată în vârtejul simțurilor și a plăcerii. Raționamentul sec și obiectivismul ajung deseori captive dependenței, cu toate că e greu să definim “motivele” reflexelor noastre în astfel de situații. Suntem vulnerabili în fața celorlalți, de relația cu persoanele din jurul nostru, de deciziile luate din instinct – chiar și în fața conceptului stării ideale. Într-o astfel de situație se pune o singură întrebare: Care este prețul autovictimizării noastre? Spectacolul abordează aceste teme incomode, dar totodată cotidiene: un triunghi de dragoste, prin prisma umorului și a autoironiei subtile. (Bezsán Noémi, regizor-coregraf)
Preț bilete: 35, 30, 25, 10 lei
Vineri 15 septembrie, ora 21.00, Turnul Pompierilor
Teatrul Regina Maria, Oradea – Trupa Iosif Vulcan
LEONCE ȘI LENA
Scenariu de Mihai Măniuțiu și Ada Milea după Georg Büchner
Regia: Mihai Măniuțiu
Muzica originală: Ada Milea
Scenografia: Adrian Damian
Coregrafia: Vava Ștefănescu
Light design: Lucian Moga
Asistent muzică și text: Anca Hanu
Distribuția:
Valerio: Richard Balint
Leonce: Eugen Neag
Lena: Alina Leonte
Regele Peter: Emil Sauciuc
Prezidentul curții: Daniel Vulcu
Rosette/Guvernante: Adela Lazăr, Angela Tanko, Mihaela Gherdan, Andreea Gabor, Simona Codreanu
Consiliul curții: Răzvan Vicoveanu, Pavel Sîrghi, Alin Stanciu, George Dometi, Radu Tudor
Orchestra: Andrian Locovei (acordeon), Florian Chelu (chitară bass), Alexandru Szuz (tobe), Richard Balint (chitară)
Comedie muzicală nerecomandată persoanelor sub 16 ani!
Durata spectacolului: 1 h. 20 min.
Textul lui Georg Büchner, Leonce și Lena, spune povestea a doi prinţi, prinţul Leonce din Regatul Popo şi prinţesa Lena din Regatul Pipi. Căsătoria aranjată dintre cei doi urmează să aibă loc iar ambii decid în mod separat să scape de acest aranjament. Totuşi, nu reuşesc să fugă unul de celălalt, întâlnindu-se întâmplător fără să se recunoască şi îndrăgostindu-se. Cei doi decid să le joace o farsă părinţilor şi se întorc în Regatul Popo pentru a se căsători. Costumaţi în ei înşişi, realizează că, de fapt, soarta le-a luat-o înainte şi că au îndeplinit chiar dorinţa părinţilor lor.
Intrare liberă

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus