Comemorarea eroilor Revoluţiei Reviewed by CD on . Pe o vreme vitregă cum nu a mai fost niciodată în sfertul de secol ce a trecut de la jertfa lor pentru libertatea noastră, cei şapte eroi sătmăreni ai Revoluţie Pe o vreme vitregă cum nu a mai fost niciodată în sfertul de secol ce a trecut de la jertfa lor pentru libertatea noastră, cei şapte eroi sătmăreni ai Revoluţie Rating: 0
Ești aici: Acasă » Cultură»Comemorarea eroilor Revoluţiei

Comemorarea eroilor Revoluţiei

Comemorarea eroilor Revoluţiei

Pe o vreme vitregă cum nu a mai fost niciodată în sfertul de secol ce a trecut de la jertfa lor pentru libertatea noastră, cei şapte eroi sătmăreni ai Revoluţiei din 1989 au fost comemoraţi luni în Piaţa 25 Octombrie după scenariul care se repetă de la an la an.

După un scurt Te-Deum, preotul militar Cristian Silaghi a vorbit despre însemnătatea sacrificiului celor şapte tineri care au fost prinşi în vâltoarea evenimentelor din acele zile în diferite oraşe ale ţării. Aducem azi un pios omagiu eroilor Ioan Marinel Ciul, Grigore Zimbru, Raluca Sălăjan, Szabo Antal, Sofalvi Gyorgy, Kiraly Mihaly şi Csaba Gergely.
Rând pe rând, au depus apoi coroane de flori la placa memorială pe care sunt înscrise numele eroilor părinţii acestora, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, precum şi ai principalelor partide politice.
La finalul ceremoniei, prefectul Eugeniu Avram şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, au înmânat membrilor sătmăreni ai Ligii Luptătorilor din Decembrie 1989 distincţii ca o recunoaştere a meritelor lor în desfăşurarea fără incidente violente a Revoluţiei la Satu Mare.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus