Discuții pe tema învățământului cu predare în limba germană din Carei Reviewed by CD on . Primarul Careiului, Eugen Kovacs, s-a întâlnit azi cu președintele Forumului Democrat German (FDG) Carei, Vasile Tempfli, și cu preşedintele Asociaţiei Şvabilor Primarul Careiului, Eugen Kovacs, s-a întâlnit azi cu președintele Forumului Democrat German (FDG) Carei, Vasile Tempfli, și cu preşedintele Asociaţiei Şvabilor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Educație»Discuții pe tema învățământului cu predare în limba germană din Carei

Discuții pe tema învățământului cu predare în limba germană din Carei

Discuții pe tema învățământului cu predare în limba germană din Carei

Primarul Careiului, Eugen Kovacs, s-a întâlnit azi cu președintele Forumului Democrat German (FDG) Carei, Vasile Tempfli, și cu preşedintele Asociaţiei Şvabilor din Germania, Thomas Erős.
În cadrul discuțiilor, a fost abordată și tema învățământului cu predare în limba germană din Carei.
Forumului Democrat German i-a fost retrocedat imobilul situat vizavi de Liceul Romano-Catolic Josephus Calasantius. Președintele FDG Carei a propus să îl dea în administrarea Primăriei Carei pe o perioadă de 30 de ani.
Primarul Eugen Kovacs a arătat că în acest imobil ar putea funcționa o instituție de învățământ cu predare în limba germană. Tot aici ar putea fi mutată și grădinița de limba germană.
Primarul Kovacs a discutat cu preşedintele Asociaţiei Şvabilor din Germania, Thomas Erős, despre posibilitatea ca, în viitor, cadrele didactice din Carei să se perfecționeze în limba germană. Astfel, elevii din învățământul tehnic și profesional ar putea deprinde mai ușor diverși termeni tehnici în această limbă de circulație internațională, lucru care le-ar putea fi de ajutor în găsirea unui loc de muncă având în vedere numărul mare de firme cu capital german din zona Careiului.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus