Copil de un an, mort la Spitalul Județean chiar de Ziua Copiilor Reviewed by CD on . Un nou caz, aparent de culpă medicală, zguduie Spitalul Județean aflat în mijlocul unui scandal între conducerea interimară și personalul medical din această in Un nou caz, aparent de culpă medicală, zguduie Spitalul Județean aflat în mijlocul unui scandal între conducerea interimară și personalul medical din această in Rating: 0
Ești aici: Acasă » Sănătate»Copil de un an, mort la Spitalul Județean chiar de Ziua Copiilor

Copil de un an, mort la Spitalul Județean chiar de Ziua Copiilor

Copil de un an, mort la Spitalul Județean chiar de Ziua Copiilor

Un nou caz, aparent de culpă medicală, zguduie Spitalul Județean aflat în mijlocul unui scandal între conducerea interimară și personalul medical din această instituție.

Potrivit relatărilor de pe Facebook ale unei sătmărence, se pare că o fetiță în vârstă de numai un an și două luni, Denisa Nicoleta, și-a găsit sfârșitul în mâinile sau de mâinile medicilor de acolo, chiar în data de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copiilor.
Pe cât de scurtă, pe atât de chinuită i-a fost viața de când a venit pe lume într-o familie de boschetari, într-o colibă pe malul Someșului, de unde a fost salvată în toiul iernii de Direcția pentru Protecția Copilului și dată în grija unui asistent maternal.
Din cauza unor complicații birocratice și legislative asupra cărora ar trebui să se pronunțe autoritățile responsabile, nimeni nu a depistat la ea vreo boala gravă fiindcă, aparent, nu a avut acces la consultații medicale , deoarece nu avea certificat de naștere (relatarea sătmărencei pe Facebook trebuie tratată cu rezerve în această privință n.r.).
În dimineața zilei de 26 mai, fetița a făcut o criză de epilepsie, dar asistentul maternal a salvat-o inițial și a chemat ambulanța, care a transportat-o la Spitalul Județean. Abia acolo a început coșmarul, iar cea care a scris relatatarea pe Facebook acuză medicii de lipsă de interes. Se pare că aceștia nu s-au grăbit foarte tare cu analizele, dar, totuși, au internat micuța pacientă la Pediatrie, pentru a fi ținută sub observație.
La un moment dat, se pare că medicul de serviciu i-ar fi administrat 5 ml de Diazepam intramuscular, cantitate pe care sătmăreanca de pe Facebook o consideră exagerată (chiar dacă în aceeași frază se contrazice în calcule n.r.) pentru un copil în greutate de 8 kg. În opinia sătmărencei, această doză i-ar fi cauzat fetiței un stop cardio-respirator, fără șanse de a mai fi salvată.
Fără a ne grăbi cu concluziile, este evident că atât Colegiul Medicilor, cât și autoritățile responsabile cu protecția copilului trebuie să demareze anchete cât se poate de serioase în acest caz.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus