ANI a pus tunurile pe aleșii locali din județul Satu Mare. Printre victime e și primarul din Racșa. Reviewed by CD on . Trei dintr-o lovitură! Agenția Națională de Integritate a publicat joi o listă cu nouă aleși locali din toată țara, în cazul cărora au fost constatate conflicte Trei dintr-o lovitură! Agenția Națională de Integritate a publicat joi o listă cu nouă aleși locali din toată țara, în cazul cărora au fost constatate conflicte Rating: 0
Ești aici: Acasă » Rural»ANI a pus tunurile pe aleșii locali din județul Satu Mare. Printre victime e și primarul din Racșa.

ANI a pus tunurile pe aleșii locali din județul Satu Mare. Printre victime e și primarul din Racșa.

ANI a pus tunurile pe aleșii locali din județul Satu Mare. Printre victime e și primarul din Racșa.

Trei dintr-o lovitură! Agenția Națională de Integritate a publicat joi o listă cu nouă aleși locali din toată țara, în cazul cărora au fost constatate conflicte de interese sau stare de incompatibilitate cu fucțiile pe care le ocupă în administrația publică. Trei dintre aceștia sunt din județul Satu Mare.

Cel mai sonor nume dintre cele vizate de ANI este al primarului comunei Racșa, Toma Betea, care administrează localitatea cunoscută ca fiind cea mai importantă bază electorală a PSD în județ.
El este acuzat acum de conflict de interese, după ce, în calitate de primar, a încheiat un contract de închiriere cu un PFA (Persoană Fizică Autorizată) aparținând fiului său, Vasile Florin Betea.
O altă ”captură” importantă a Agenției Naționale de Integritate este consilierul local Monica Avașan din Odoreu, care a participat la deliberări și a votat un Proiect de Hotărâre ce prevedea înființarea unei firme proprii a Primăriei Odoreu, la conducerea căreia a fost numit chiar soțul ei.
Un alt caz în care un ales local ”a picat de fraier” este cel al fostului viceprimar și actual consilier local al comunei Porumbești, Karasz Endre, care a uitat să se retragă din Consiliul de Administrație al școlii din localitate în momentul în care a fost numit viceprimar, el îndeplinind simultan ambele atribuții timp de patru luni la sfârșitul anului 2015.
Pe baza constatărilor ANI în aceste cazuri, cei vizați urmează fie dați în judecată și, în funcție de sențințele date de judecători, riscă să-și piardă funcțiile și să li se interzică accesul în administrația publică pentru o anumită perioadă.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus