Vineri – prima zi de campanie electorală Reviewed by CD on . Alegerile locale urmează să aibă loc în data de 5 iunie 2016, iar startul campaniei electorale va avea loc pe 6 mai 2016, potrivit unor proiecte de hotărâri ale Alegerile locale urmează să aibă loc în data de 5 iunie 2016, iar startul campaniei electorale va avea loc pe 6 mai 2016, potrivit unor proiecte de hotărâri ale Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Vineri – prima zi de campanie electorală

Vineri – prima zi de campanie electorală

Vineri – prima zi de campanie electorală

alegeri-localeAlegerile locale urmează să aibă loc în data de 5 iunie 2016, iar startul campaniei electorale va avea loc pe 6 mai 2016, potrivit unor proiecte de hotărâri ale Guvernului privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, puse în dezbatere de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
Potrivit calendarului de acţiuni din timpul perioadei electorale pentru alegerile locale care a fost pus în dezbatere de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), campania electorală urmează să înceapă în data de 6 mai, acesta fiind şi termenul până la care trebuie adus la cunoştinţa publică numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora. O zi mai târziu, pe 7 mai, va fi stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot.
Cetăţenii vor putea merge la vot pentru a-şi desemna aleşii locali în data de 5 iunie 2016, în intervalul 7:00-21:00.
HOTĂRÂRE privind aprobarea Ghidului finanțării campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016
Având în vedere prevederile art. 64-80 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, Văzând dispozițiile Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, precum și ale Hotărârii Guvernului nr. 10/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, Luând în considerare prevederile art. 103 alin. (1) lit. x) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora Autoritatea Electorală Permanentă asigură aplicarea legislaţiei privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, În temeiul art. 104 alin. (1) și (2) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, Autoritatea Electorală Permanentă adoptă prezenta hotărâre:
Art. 1. – Se aprobă Ghidul finanțării campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Art. 2. – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie şi locţiitorii acestora din 5 iunie, au fost desemnaţi în luna iulie, prin tragere la sorţi de către preşedintele Tribunalului Nilda Preda Târnoveanu şi vicepreşedintele Mihai Ciocaş.
Preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie şi locţiitorii lor vor avea sarcina de a supraveghea bunul mers, din punct de vedere legal, al scrutinului de la alegerile locale din data de 5 iunie, coordonând toate activităţile de organizare a acestuia.
Preşedinte al Biroului Electoral Judeţean de Circumscripţie a fost desemnat judecătorul Grigore Surd, locţiitorul acestuia fiind judecătoarea Simona Haiduc.
La tragerea la sorţi au avut prioritate magistraţii care şi-au asumat această sarcină. Printre cei care au fost traşi la sorţi se află şi persoane cu studii juridice.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus