Dorel Coica a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate Reviewed by CD on . Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a câștigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul intentat de Agenția Națională de Integritate Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a câștigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul intentat de Agenția Națională de Integritate Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Dorel Coica a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate

Dorel Coica a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate

Dorel Coica a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a câștigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul intentat de Agenția Națională de Integritate cu privire la o presupusă incompatibilitate în exercitarea atribuțiunilor sale.

În 2013, ANI l-a dat în judecată pe edilul-șef al Sătmarului pe motiv că începând cu luna iunie a anului anterior a deținut simultan atât funcția de primar, cât și calitatea de reprezentant al municipiului Satu Mare în Adunarea Generală a Acționarilor a societății Apaserv SA.
Aceasta era o acuzație obișnuită la vremea respectivă, când fostul regim al lui Traian Băsescu încerca să provoace alegeri anticipate în toată țara, târând în asemenea procese mii de primari de toate culorile politice, dar majoritatea din vechiul USL, pe motiv că primarii nu pot să reprezinte comunitățile în adunările acționărilor ale societăților care asigurau servicii publice (știm, justiția independentă, statul de drept și marmota împăturea staniolul n.r.).
În aceeași situație s-a aflat și primarul de atunci al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, al cărui proces a fost amânat cât s-a putut de mult, pentru a-i da ocazia să câștige alegerile prezidențiale, după care au fost anulate toate acuzațiile de incompatibilitate.
Cam la fel se întâmplă și cu majoritatea primarilor din județul Satu Mare, mulți dintre ei se află încă în proces de ani de zile cu ANI. Dorel Coica a avut însă noroc să scape de acest proces chiar înainte de campania electorală, altfel ar fi avut emoții în legătură cu dreptul de a candida sau nu la un nou mandat.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus