Final fericit (pentru fermier) în procesul ”Goji”. Primăria Agriș bună de plată! (VIDEO) Reviewed by CD on . După doi ani de nervi și dialog surd cu primarul comunei Agriș din județul Satu Mare, proprietarul plantației de goji din Ciuperceni câștigă definitiv în instan După doi ani de nervi și dialog surd cu primarul comunei Agriș din județul Satu Mare, proprietarul plantației de goji din Ciuperceni câștigă definitiv în instan Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Final fericit (pentru fermier) în procesul ”Goji”. Primăria Agriș bună de plată! (VIDEO)

Final fericit (pentru fermier) în procesul ”Goji”. Primăria Agriș bună de plată! (VIDEO)

Final fericit (pentru fermier) în procesul ”Goji”. Primăria Agriș bună de plată! (VIDEO)

După doi ani de nervi și dialog surd cu primarul comunei Agriș din județul Satu Mare, proprietarul plantației de goji din Ciuperceni câștigă definitiv în instanță, dreptul de a menține prima cultură bio de acest gen din țară. Pentru o singură adeverință, sătmăreanul a pierdut în tot acest timp în jur de 40.000 de euro dar și un proiect european pentru care acum trebuie să o ia de la început. Fermierul va intenta  un nou proces primăriei, pentru a-și recupera banii pierduți în tot acest timp.

 

Emeric Kolbaszer este primul fermier din țară care a reușit să aclimatizeze planta Goji, originară din Himalaya. Tot el a pus bazele primei culturi bio intensive din România, acum opt ani. Ceea ce părea o performanță dar și o reușită în domeniu, avea să se transforme într-un coșmar în urmă cu doi ani.

Conform legii, certificarea bio dar și celelalte atestări sunt obligatoriu legate de A.P.I.A. Ca să faci dovada înscrierii în evidențele acestei agenții trebuie prezentată o adeverință eliberată de către primărie. Din pricina acestei adeverințe s-a iscat un adevărat scandal între proprietarul pământului (Biserica Greco-Catolică), primărie și fermier, cel din urmă fiind chiriaș de bună credință. Fără acest act, toate demersurile pentru subvenții și finanțări din fonduri europene sunt în zadar. Acest aspect a fost mediatizat pe larg, în primăvara anului trecut.

ÎN NUMELE LEGII! Prima plantaţie BIO de Goji atestată în România, trebuie transformată în păşune! (VIDEO-Galerie FOTO)

Pentru că primarul comunei Agriș a refuzat în mod repetat emiterea adeverinței prin care să se facă dovada existenței plantației, Emeric Kolbaszer a deschis acțiune în instanță. A câștigat atât la Judecătoria cât și la Tribunalul din Satu Mare. Nemulțumită de sentința Tribunalului Satu Mare, Primăria Agriș  a făcut recurs la Curtea de Apel Oradea. Recursul a fost respins ca nefondat de către magistrații bihoreni.

Informații dosar:

”A fost nevoie de doi ani de nervi, pentru ambiția  sau nepriceperea unui primar! Cineva trebuie să plătească acum, voi da în judecată primarul dacă se poate, dacă nu primăria. Am de recuperat în jur de 40.000 de euro, fără a mai pune la socoteală un proiect de dotare cu utilaje de procesare, pierdut din cauza unei adeverințe!” a declarat supărat fermierul din Ciuperceni, comuna Agriș- județul Satu Mare.

Mircea MUREȘAN

 

Clip to Evernote

Comentarii (1)

  • Marinela Bucur

    Ma bucur ca s.a facut dreptate si doamnei Primar sa.i iese pe nas tot ce a facut ….
    Domnul Emeric ,va doresc mult succes si multa sanatate ,dreptatea invinge !!!

    Răspunde

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus