CIUPERCENI: Premieră în plantaţia de Goji (VIDEO-Galerie FOTO) Reviewed by CD on . Primele utilaje agricole destinate lucrărilor în plantaţiile de Goji, au putut fi văzute la Ciuperceni, sâmbăta trecută. În plantaţia din localitate, mai multe Primele utilaje agricole destinate lucrărilor în plantaţiile de Goji, au putut fi văzute la Ciuperceni, sâmbăta trecută. În plantaţia din localitate, mai multe Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»CIUPERCENI: Premieră în plantaţia de Goji (VIDEO-Galerie FOTO)

CIUPERCENI: Premieră în plantaţia de Goji (VIDEO-Galerie FOTO)

CIUPERCENI: Premieră în plantaţia de Goji (VIDEO-Galerie FOTO)

Primele utilaje agricole destinate lucrărilor în plantaţiile de Goji, au putut fi văzute la Ciuperceni, sâmbăta trecută. În plantaţia din localitate, mai multe tractoare de ultimă generaţie destinate sectorului pomicol au fost aduse pentru o reprezentaţie tocmai din Ungaria. Pe lângă performanţa în sine a tractoarelor, cei prezenţi au putut vedea şi  o demonstraţie printre rândurile de Goji, cu utilaje ultramoderne, construite special pentru astfel de culturi.

Recent aclimatizată şi recunoscută pe plan naţional,  Goji este cultivată la Ciuperceni pe o suprafaţă de 2,5 ha. Tot aici a fost şi certificată ca soi aclimatizat, pentru prima dată în ţară. Cultura este de tip semiintensiv, iar la o astfel de suprafaţă mecanizarea este mai mult decât necesară. Utilajele cu palpatoare mecanice, prin care cuţitele care taie pământul şi buruienile ocolesc plantele sau arbuştii, au funcţionat perfect şi pentru cultura de Goji.

Tractoarele dar şi utilajele, au fost aduse din Ungaria, de către firma AGROLANC, specializată în mecanizarea agriculturii.

Mircea MUREŞAN

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus