Spitalul Judeţean, în plină dezvoltare Reviewed by CD on . Managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Marcela Papici, a fost prezent miercuri, 9 martie, la Agenţia Naţională de Management al Calităţii Sănătăţii, Managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Marcela Papici, a fost prezent miercuri, 9 martie, la Agenţia Naţională de Management al Calităţii Sănătăţii, Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Spitalul Judeţean, în plină dezvoltare

Spitalul Judeţean, în plină dezvoltare

Spitalul Judeţean, în plină dezvoltare

Managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Marcela Papici, a fost prezent miercuri, 9 martie, la Agenţia Naţională de Management al Calităţii Sănătăţii, în vederea semnării contractului pentru vizita de acreditare a instituţiei. Aceasta a fost programată pentru luna mai.
Miercuri, 9 martie, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Marcela Papici, a fost prezent la Agenţia Naţională de Management al Calităţii Sănătăţii din Bucureşti în vederea semnării contractului de acreditare a spitalului.
Înscrierea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare pentru acreditare a avut loc în anul 2011.
Spitalele din ţară care nu vor fi acreditate, nu vor mai putea încheia contract cu Casa Naţională de Sănătate.

De asemenea, din data de 14 martie, pe Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare se fac intervenții chirurgicale pentru cataractă, utilizând o tehnică modernă, non-invazivă, cu ultrasunete. Anunțul a fost făcut de managerul SJU Satu Mare, Marcela Papici, în cadrul unei conferințe de presă.
„Cu mare bucurie vă spun că la acest moment, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, pe Secția de Oftalmologie se fac intervenții chirurgicale pentru cataractă, non-invazive, cu ultrasunete, cu tehnică foarte modernă. În urma unui acord de parteneriat, SJU Satu Mare a primit în demo, acesta este termenul care se folosește, un aparat a cărui valoare este ușor peste 50.000 de euro, pe care îl avem până în luna iulie la dispoziția spitalului, și cu ajutorul căruia se pot face asemenea intervenții”, spune Marcela Papici.
Operațiile sunt efectuate de medicul oftalmolog Sever Șter, acesta fiind asistat de profesorul Gavriș de la Cluj. În cursul acestei zile se fac primele cinci intervenții.
Până acum, intervențiile pentru tratamentul cataractei se făceau „în mod tradițional, cu tăietură și cusătură. Cu această metodă nouă, intervențiile se fac fără a provoca nicio jenă de acest fel”, a declarat Papici. De asemenea, pacienții care vor fi supuși operațiilor folosind noua tehnică, vor sta foarte puțin la spital, iar perioada de recuperare a acestora va fi extrem de scurtă.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus