Premieră naţională – zeci de oameni s-au asociat din cauza unei plante din Himalaya (VIDEO) Reviewed by CD on . Producătorii de Goji din ţară s-au întâlnit sâmbătă 21 martie la Ciuperceni în judeţul Satu Mare, unde au făcut prima asociaţie de profil din România. În acest Producătorii de Goji din ţară s-au întâlnit sâmbătă 21 martie la Ciuperceni în judeţul Satu Mare, unde au făcut prima asociaţie de profil din România. În acest Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Premieră naţională – zeci de oameni s-au asociat din cauza unei plante din Himalaya (VIDEO)

Premieră naţională – zeci de oameni s-au asociat din cauza unei plante din Himalaya (VIDEO)

Premieră naţională – zeci de oameni s-au asociat din cauza unei plante din Himalaya (VIDEO)

Producătorii de Goji din ţară s-au întâlnit sâmbătă 21 martie la Ciuperceni în judeţul Satu Mare, unde au făcut prima asociaţie de profil din România. În acest fel micii fermieri speră să poate avea un cuvânt mai greu de spus când vine vorbe de vânzarea produselor care sunt tot mai căutate în occident. Primele avantaje au şi început să apară. Un producător de erbicid bio a scăzut consideabil preţul substanţei pentru membrii asociaţiei.

 
Emeric Kolbazser a început cultura plantelor Goji în urmă cu 5 ani la marginea localităţii Ciuperceni. Primele planete i-au dat mari bătăi de cap după ce întreaga cultură a fost atacată de o boală. Experienţa cu aclimatizarea şi înmulţirea plantelor Goji a învăţat-o pe propria piele însă în timp îndelungat şi cu pierderi destul de mari. Astăzi are cultivate peste două hectare cu plante noi, selectate şi ameliorate într-un soi nou ce aşteaptă acum recunoaşterea oficială. În tot acest timp a fost contactat de către mai mulţi producători din toate colţurile ţării pentru schimburi de păreri. În toamna anului trecut pasionaţii de Goji s-au întâlnit pentru prima dată într-un schimb de experienţă tot la Ciuperceni. Toate secretele cultivării plantelor Goji sunt oferite de acum gratuit pe site-ul www.gojilandromania.eu.

Mircea MUREŞAN

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus