Contre electorale în Consiliul Judeţean Satu Mare Reviewed by CD on . Nici nu începuse încă oficial şedinţa extraordinară de vineri a Consiliului Judeţean că adversarii politici implicaţi în campania electorală s-au şi apucat de s Nici nu începuse încă oficial şedinţa extraordinară de vineri a Consiliului Judeţean că adversarii politici implicaţi în campania electorală s-au şi apucat de s Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Contre electorale în Consiliul Judeţean Satu Mare

Contre electorale în Consiliul Judeţean Satu Mare

Contre electorale în Consiliul Judeţean Satu Mare

Nici nu începuse încă oficial şedinţa extraordinară de vineri a Consiliului Judeţean că adversarii politici implicaţi în campania electorală s-au şi apucat de schimburi de replici acide şi la mişto pe teme actuale, reproşându-şi unii altora declaraţii pe care le-au făcut în conferinţele de presă din ultimele zile, protagoniştii fiind vicepreşedintele Mircea Govor şi liderul Tineretului PDL-ist, Adrian Cozma.

„Acum, după ce ne-am dat Bună Ziua, cred că putem începe şi lucrările şedinţei” – a anunţat preşedintele Adrian Ştef, după care cele câteva puncte de pe ordinea de zi au fost aprobate fără probleme de majoritatea consilierilor (funcţionează în continuare înţelegerea la nivel judeţean între UDMR şi USL în varianta sa nouă, cu consilieri trecuţi la PLR).
Singura excepţie a fost proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţului, la care consilierii ce fac parte acum din ACL (patru PDL-işti şi doi PNL-işti) au votat împotrivă, pe motiv că nu au primit documentele şi materialele informative despre subiectul acestei rectificări.
Ei i-au cerut lămuriri preşedintelui Adrian Ştef, dar fiind vorba de o şedinţă extraordinară, în care acesta nu este obligat să le răspundă, le-a promis că le va oferi toate informaţiile la următoarea şedinţă ordinară.
Răspunsul a pus gaz pe foc, astfel că cei din grupul consilierilor ACL au convocat o conferinţă de presă ad-hoc la finalul şedinţei, nu înainte de a se certa cu preşedintele Adrian Ştef şi pe tema locului în care să se desfăşoare această conferinţă. Până la urmă, Adrian Ştef a convocat şi el o conferinţă de presă în propriul său birou, după care ziariştii s-au întors în sala de şedinţe, unde ACL-iştii aşteptau răbdători să-şi spună păsul.
Potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean, prin această rectificare s-au distribuit aproape 13 milioane de lei, alocaţi recent de Guvernul Ponta judeţului Satu Mare şi care vor fi folosiţi în special pentru reabilitări de drumuri în diferite zone, precum şi aproape 3 milioane de lei care au rămas necheltuiţi de la Programul „Cornul şi Laptele”, după ce Consiliul Judeţean a reziliat contractul cu firma ce distribuie aceste produse, în urma toxiinfecţiei alimentare din această vară de la Odoreu. Banii astfel economisiţi au fost redistribuiţi acum Direcţiei de Protecţie a Copilului.
A fost nevoie, de asemenea, de rectificări contabiliceşti în privinţa sumelor alocate pentru salariile preoţilor şi personalului auxiliar din cultele religioase, după ce Guvernul Ponta a redus la jumătate CAS-ul pe care trebuie să-l plătească angajatorul, în cazul acesta Consiliul Judeţean.
De partea cealaltă, ACL-iştii nu şi-au putut exprima opiniile în legătură cu aceste rectificări, deoarece, după cum susţineau ei, le-au fost ascunse informaţiile esenţiale despre acestea şi, în necunoştinţă de cauză, au preferat să voteze împotriva proiectului de hotărâre.
Ei au făcut referire la o hotărâre din şedinţa anterioară, prin care au aprobat ei înşişi (majoritatea lor) să-l mandateze pe preşedintele Consiliului Judeţean să repartizeze sumele din bugetul judeţului către unităţile administrativ-teritoriale, adică primăriile din judeţ.
Atunci, ei au aprobat această hotărâre „pe încredere”, după ce preşedintele Adrian Ştef le-a promis transparenţă în informaţiile despre cheltuirea banilor publici. Acum însă s-au răzgândit, după ce nici preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe a Consiliului Judeţean, PNL-istul Ioan Rus, nu a avut acces la informaţiile despre rectificarea bugetului judeţului.
Drept urmare, au hotărât să atace în contencios administrativ hotărârea aprobată de ei înşişi şi vor cere un audit la Consiliul Judeţean pentru a verifica modul în care au fost cheltuite unele sume pentru activităţi culturale şi sportive.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus