Pompierii au stins 9 incendii în minivacanța de Sfântă Mărie Reviewed by CD on . În perioada 11-15.08.2017 I.S.U. ,,Someș” Satu Mare a intervenit pentru stingerea a 9 incendii. Vineri, 11 august, imediat după miezul nopții, pompierii din cad În perioada 11-15.08.2017 I.S.U. ,,Someș” Satu Mare a intervenit pentru stingerea a 9 incendii. Vineri, 11 august, imediat după miezul nopții, pompierii din cad Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Pompierii au stins 9 incendii în minivacanța de Sfântă Mărie

Pompierii au stins 9 incendii în minivacanța de Sfântă Mărie

Pompierii au stins 9 incendii în minivacanța de Sfântă Mărie

În perioada 11-15.08.2017 I.S.U. ,,Someș” Satu Mare a intervenit pentru stingerea a 9 incendii.

Vineri, 11 august, imediat după miezul nopții, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit de pe raza localității Vama.
La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu ambulanță S.M.U.R.D. Aceștia au intervenit pentru stingerea incendiului în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama.
La sosirea echipajelor de intervenţie, casa era cuprinsă de flăcări și se degaja o mare cantitate de fum. Pompierii au intervenit prompt localizând incendiul și împiedicând propagarea acestuia la vecinătăți.
În urma incendiului au ars: mobilierul casei, aparatura electrocasnică și aproximativ 200 de baloți de paie depozitați într-una dintre încăperile imobilului. Din fericire, nu au existat victime.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jar sau scântei căzute din sobă peste materiale combustibile.
Sâmbătă, la ora 23:33, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un spațiu comercial din municipiul Satu Mare. S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător care alimenta un aparat de aer condiționat.
În urma producerii incendiului a ars aparatul de aer condiționat și s-a degradat tencuiala pe o suprafață de aproximativ 5 mp.
Tot sâmbătă, în jurul orei 23:59 dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui incendiu la o anexă gospodărescă din localitatea Comlăușa.
La adresa menționată s-au deplasat două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Turț, care au intervenit pentru stingerea incendiului în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Batarci.
La momentul sosirii, incendiul se manifesta violent la o magazie în care erau depozitate aproximativ 3m3 de lemne pentru foc.
Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul cu promptitudine, împiedicând astfel propagarea acestuia la casa de locuit din apropierea magaziei.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
Ca urmare a producerii evenimentului au ars elemente de mobilier și s-au degradat 3m3 de lemne pentru foc , aparatură electrocasnică și alte materiale combustibile depozitate în magazie.
Luni, la ora 09:13 un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu o autospecială de stins incendii cu apă și spumă a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul unui bloc de locuințe situat pe B.dul Muncii din municipiul Satu Mare.
Incendiul a fost stins cu promptitudine fără ca acesta să se extindă și să pună în pericol locatarii imobilului. Cauza producerii evenimentului a fost folosirea focului deschis în spații închise: folosirea lumânării pentru iluminat.
În urma incendiului au ars aproximativ 1m3 deșeuri de plastic.
Incendii vegetație uscată
În perioada 11 – 15.08. a.c. s-a intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată izbucnite pe raza localităților Carei, Negrești Oaș și Tur.
Reamintim cetățenilor prevederile art. 4 alin. (1) din Ordinul nr. 579/2008 pentru aprobarea Dispozițiilor generale de apărare împotriva incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale, conform căruia: ,,În perioadele de caniculă și secetă prelungită arderea miriștii, vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă”
Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se face cu respectarea următoarelor prevederi generale:
Condiţii meteorologice fără vânt;
Colectarea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în grămezi a căror ardere să poată fi controlată;
Executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier / construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
Curăţarea de vegetaţie pe o suprafaţă de 5 m în jurul fiecărei grămezi;
Desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
Supravegherea permanentă a arderii;
Asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
Stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.
Incendii auto
Vineri, 11 august, s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un utilaj agricol – tractor pe raza localității Socond. La intervenție au participat: un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și pompieri voluntari din cadrul S.V.S.U. Socond și Beltiug.
Cauza probabilă a producerii incendiului este efectul termic – scurgeri de lichide combustibile. În urma evenimentului au ars materialele combustibile din componența tractorului, utilajul degradându-se în proporție de aproximativ 90%.
Luni, un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism pe raza cartierului Sătmărel. În urma incendiului provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, au ars materialele combustibile din compartimentul motor și s-au degradat mai multe componente din partea din față a autoturismului.
Marți, cadre ale Inspectoratulul pentru Situații de Urgență ,,Someș” al Județului Satu Mare au executat 3 misiuni de asigurare la evenimente cu public numeros, la mănăstirile: Bixad, Măriuș și Scărișoara Nouă pe perioada oficierii slujbelor religioase ocazionate de sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului. Nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus