Biserica Ortodoxă Română îl susţine pe Victor Ponta Reviewed by CD on . Candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, este susţinut de Biserica Ortodoxă Română în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale care vor avea Candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, este susţinut de Biserica Ortodoxă Română în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale care vor avea Rating: 0
Ești aici: Acasă » Politică»Biserica Ortodoxă Română îl susţine pe Victor Ponta

Biserica Ortodoxă Română îl susţine pe Victor Ponta

Biserica Ortodoxă Română îl susţine pe Victor Ponta

Candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, este susţinut de Biserica Ortodoxă Română în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale care vor avea loc duminica viitoare. Credincioşii ortodocşi au fost îndemnaţi să se prezinte în număr mare la urne şi să-şi exercite dreptul de vot.

PS Iustin Sigheteanu: „Preşedintele României trebuie să fie creştin ortodox”!
Aflat sâmbătă la Corund, unde a sfinţit lucrările de renovare a bisericii din localitate, PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului i-a îndemnat pe credincioşii din judeţele Satu Mare şi Maramureş să se prezinte duminică la urne şi să voteze cu responsabilitate pentru viitorul României. Totodată, episcopul a mai precizat că viitorul preşedinte al României trebuie să fie un creştin ortodox, care îşi face semnul Sfintei Cruci.
Adresându-se credincioşilor la finalul Liturghiei, PS Iustin Sigheteanu a afirmat că toţi cetăţenii trebuie să fie responsabili şi să se prezinte duminică la urne pentru ca judeţele Maramureş şi Satu Mare să nu mai fie codaşe pe ţară în ceea ce priveşte prezenţa la vot.
„Duminică să daţi dovadă de iubire de neam şi ţară şi de purtare de grijă. Sunt doi candidaţi la Preşedinţia României şi fiecare formaţiune politică ne îndeamnă să votăm candidatul lor. Noi vă spunem: Votaţi-l pe a nostru, pentru că este al nostru, al poporului român. Viitorul preşedinte al României trebuie să fie un credincios ortodox, care îşi face semnul Sfintei Cruci. De aceea vă îndemn să votaţi cu responsabilitate pentru viitorul României, să votaţi pentru România” – a mai spus PS Iustin Sigheteanu.
De asemenea, episcopul vicar a mai spus că preoţii au un rol covârşitor în ceea ce priveşte prezenţa populaţiei la vot şi i-a îndemnat ca după slujbă să se prezinte la urne în fruntea credincioşilor. „Toţi preoţii, după ce termină slujba în biserici, să se prezinte la vot în fruntea credincioşilor din parohia fiecăruia. În funcţie de câţi mergem duminică la vot, atâta vom primi din partea Guvernului” – a mai spus PS Iustin.
Votaţi Victor Ponta!
În cadrul predicii rostite ieri în biserica din Moftinu Mic, cu ocazia sărbătoririi hramului acesteia, la care a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, părintele duhovnic Sebastian de la Mănăstirea Ţeghea i-a îndemnat pe credincioşi ca la alegerile de duminica viitoare să se prezinte la urne şi să voteze Victor Ponta.
Arătând că societatea românească se află în pragul unei decizii foarte importante pentru toţi românii şi pentru întreaga ţară, preotul i-a îndemnat pe credincioşi să se prezinte duminică la urne şi să voteze un preşedinte ortodox.
„Nădăjduim ca în această ţară să fim cu toţii fraţi întru Hristos, să împărătşim credinţa ortodoxă. Să ne unim, să fim fraţi, iar duminică, la alegeri, creştinii ortodocşi să dăm un vot pentru ţara noastră. Este alături de noi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, şi ne îndeamnă ca duminică să mergem cu toţii la vot şi să votăm Victor Ponta. Este omul care ne poate duce pe calea desăvârşirii” – a mai spus părintele Sebastian.
De asemenea, preotul a mai arătat că prin acest vot românii nădăjduiesc la ceva mai bun şi i-a îndemnat pe toţi creştinii ortodocşi să fie uniţi şi să-şi dea votul pentru o Românie mai bună.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus