Dragnea: „La Satu Mare, Ponta va avea mai multe voturi ca Iohannis” Reviewed by CD on . Sosit la Satu Mare pentru „o mică analiză” a rezultatelor primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, preşedintele executiv al Partidului Social-Democr Sosit la Satu Mare pentru „o mică analiză” a rezultatelor primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, preşedintele executiv al Partidului Social-Democr Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Dragnea: „La Satu Mare, Ponta va avea mai multe voturi ca Iohannis”

Dragnea: „La Satu Mare, Ponta va avea mai multe voturi ca Iohannis”

Dragnea: „La Satu Mare, Ponta va avea mai multe voturi ca Iohannis”

Sosit la Satu Mare pentru „o mică analiză” a rezultatelor primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, preşedintele executiv al Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea, s-a arătat optimist în ceea ce priveşte aşteptările pentru cel de-al doilea tur, afirmând: „E absolut sigur că în turul II, în judeţul Satu Mare, Victor Ponta va avea un număr mai mare de voturi ca Iohannis”.

El şi-a bazat afirmaţia pe atenţia specială de care se bucură judeţul Satu Mare din partea Guvernului în ultima vreme, amintind de fondurile asigurate până acum, dar şi de unele proiecte de investiţii pe care le vor prezenta şefii judeţului şi municipiului în cursul săptămânii viitoare, dar şi pe o mobilizare mai eficientă a activiştilor PSD, care au misiunea de a merge din casă în casă, peste tot prin judeţ, pentru a le oferi sătmărenilor detalii despre programul şi viziunea de viitor a candidatului acestui partid la Preşedinţie, Victor Ponta.
La conferinţa de presă pe care a susţinut-o împreună cu preşedinţii organizaţiei judeţene, respectiv al celei locale a PSD, Mircea Govor şi Dorel Coica, vicepremierul Liviu Dragnea a atras atenţia asupra „campaniei dirijate din exterior” pe care o fac forţele politice susţinătoare ale candidatului ACL, Klaus Iohannis, menită să „stimuleze dezbinarea”.
„Nu e nimic nou la PD-L. În 2004 au mers pe ideea de dezbinare în campania electorală, în 2009 la fel, de atunci s-a tot mers pe ideea de dezbinare între tineri şi bătrâni, între cei care lucrează în mediul privat şi cei care lucrează la stat, între cei care lucrează şi cei care sunt pensionari.
Acum, pentru această campanie electorală au identificat un domeniu extrem de periculos, de o gravitate foarte mare şi anume se stimulează dezbinarea dintre Ardeal şi restul ţării. Klaus Iohannis ar trebui să înceteze, chiar dacă nu realizează el lucrurile acestea, dar el le promovează şi ar trebui să înţeleagă că aceste seminţe aruncate în Transilvania pot să genereze un rău foarte mare.
Noi mai avem câţiva ani până vom sărbători centenarul Marii Uniri. Cum vom întâmpina această aniversare, cu o ţară dezbinată? Asta a reuşit să facă domnul Iohannis în această campanie electorală, să stimuleze dezbinarea. Cui foloseşte asta? Nu foloseşte nimănui, nici ardelenilor nici muntenilor nici moldovenilor, nu-i foloseşte nici măcar dumnealui, fiindcă oricum nu va ajunge preşedintele României, dar este pe cale să facă foarte mult rău” – a declarat Liviu Dragnea.
El le-a cerut colegilor din PSD să contracareze şi informaţiile false despre o eventuală intenţie a premierului Victor Ponta de a tăia pensiile, în condiţiile în care „chiar Klaus Iohannis este înconjurat de oamenii care au tăiat pensiile, iar Victor Ponta este cel care le-a mărit”.
Preşedintele executiv al PSD s-a referit şi la propunerile de dezbateri publice între cei doi contracandidaţi la Preşedinţie, respectiv negocierile pe care le-au purtat cu echipa de campanie a lui Klaus Iohannis, care „nu vor să înţeleagă că 4 e mai mult ca 1 şi, oricum, Victor Ponta va fi prezent la orele stabilite, în toate cele patru zile, în studiourile televiziunilor care ar urma să găzduiască dezbaterile”.
Totodată, el a catalogat ca fiind „neserioasă” propunerea preşedintelui Traian Băsescu de a organizare o singură dezbatere, adică „spectacol cu aplaudaci” la Palatul Cotroceni. „Victor Ponta va merge la Cotroceni după ce va câştiga alegerile” – a încheiat preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus