Accident groaznic pe autostradă în Austria Reviewed by CD on . Șoferul microbusului a fost sătmărean și se pare că se află între victimele decedate. Despre identitatea pasagerilor nu se știe încă nimic, doar că două doamne, Șoferul microbusului a fost sătmărean și se pare că se află între victimele decedate. Despre identitatea pasagerilor nu se știe încă nimic, doar că două doamne, Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Accident groaznic pe autostradă în Austria

Accident groaznic pe autostradă în Austria

Accident groaznic pe autostradă în Austria

Șoferul microbusului a fost sătmărean și se pare că se află între victimele decedate.

Despre identitatea pasagerilor nu se știe încă nimic, doar că două doamne, în vârstă de aproximativ 60 de ani fiecare, au fost transportate la spitale diferite din Viena, iar starea lor este deja stabilă, fiind în afara oricărui pericol. Un alt pasager a scăpat cu răni mai ușoare.
Patronul firmei sătmărene a cărui microbus a fost implicat în accident se află deja în drum spre Viena, după ce a ținut toată ziua legătura prin telefon cu autoritățile de acolo, însă Poliția din capitala austriacă nu l-a informat nici pe el, telefonic, despre identitatea victimelor.
La fel de secretos este și Ministerul Afacerilor Externe de la București, care a transmis un comunicat de presă cu informații despre accident, fără să precizeze, însă, identitatea sau județul de origine al victimelor.
În comunicatul de presă al MAE se arată că la nivelul acestuia s-a format o Celulă de Criză care coordonează demersurile Ambasadei României la Viena, care are în atenție accidentul produs în apropiere de capitala austriacă, soldat cu mai multe victime cetăţeni români.
Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora.
În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară.
Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsufleţite.
Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.
Un microbus din Satu Mare a fost implicat duminică dimineața, în jurul orei 6, într-un groaznic accident pe șoseaua de centură a capitalei Austriei, Viena.
Potrivit primelor informații transmise de la fața locului de reporterii Kronen Zeitung, microbusul s-ar fi lovit inițial de parapeții de pe marginea șoselei, de unde ar fi fost proiectat în piciorul unui pod aflat la ieșirea pe autostradă în zona Heiligenkreuz, între Mayerling și Hinterbrühl.
Se pare că în microbus călătoreau șapte pasageri, dintre care cinci ar fi decedat la fața locului. Din păcate, între cei cinci morți se află și copii, posibil sătmăreni, dar nu se cunosc încă detalii despre identitatea acestora.
De asemenea, doi răniți grav, fiecare cu vârsta în jur de 60 de ani, au fost transportați cu elicopterele la spitale din Viena.
Reprezentantul firmei de transport din Satu Mare spune că nici șoferul nici vreun pasager care se afla în microbus nu răspunde la telefon, de aceea eventualii sătmăreni care trec prin zonă sunt rugați să încerce să afle și să transmită informații despre identitatea celor decedați, respectiv a răniților.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus