Zilele Școlii de Artă Satu Mare Reviewed by CD on . În sala mică de ședințe a Consiliului Județean a avut loc, joi o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, vicepreședintel În sala mică de ședințe a Consiliului Județean a avut loc, joi o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, vicepreședintel Rating: 0
Ești aici: Acasă » Cultură»Zilele Școlii de Artă Satu Mare

Zilele Școlii de Artă Satu Mare

Zilele Școlii de Artă Satu Mare

În sala mică de ședințe a Consiliului Județean a avut loc, joi o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, vicepreședintele Consiliului Județean, Rudolf Ridl, directorul Școlii de Arte, Mircea Deac și avocatul Horia Ungur, în cadrul căreia a fost prezentat programul Zilelor Școlii de Arte.

Zilele Școlii de Arte se vor desfășura în perioada 19 – 23 noiembrie, festivitatea de deschidere va avea loc marți, 19 noiembrie, de la ora 16.00, în Galeria Consiliului Județean, cu Vernisajul expoziției de arte plastice și artă fotografică – expun cursanții Școlii de Arte Satu Mare și elevii Școlii de Artă „II Rakoczi Ferenc” din Teglas Ungaria.
Programul continuă miercuri, 20 noiembrie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură „G.M. Zamfirescu”, cu Seara de folclor, spectacol susținut de elevii claselor de muzică populară, invitați speciali, prof. Ionel Sabo – taragotist șI soliștii Ionela Toma, Flaviu Panc și Dănuț Mateș – absolvențI ai Școlii de Arte.
Joi 21 noiembrie, de la ora 18.00, la Școala de Arte, str. Ioan Slavici nr.6 va avea loc spectacolul de muzică pop – rock susținut de elevii Școli de Arte.
Vineri, 22 noiembrie, de la ora 17.00, la Centrul Multcultural „Poesis” se va desfășura un spectacol de muzică clasică și poezie la care participă elevii și profesorii Școlii de Arte și grupul vocal „Joyful” și soprana Pap Beata.
Zilele Școlii se vor încheia sâmbătă cu un festival – concurs național de muzică pop-rock „Muzica Inimii Mele”, care în acest an ajunge la cea de-a VII –a ediție. Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”, sâmbătă 23 noiembrie, între orele 14.00 – 20.00.
Acest eveniment a devenit deja tradiție în municipiul și județul nostru și începând din acest an „Muzica Inimii Mele” a devenit festival național.
Vor participa câte doi soliști și o formație desemnați de profesorii de muzică din fiecare liceu din județul Satu Mare și câte doi soliști și o formație din fiecare Școală Populară de Arte din țară.
Până în acest moment, au confirmat participarea majoritatea liceelor din Satu Mare și Școlile Populare de Artă din județele Bihor, Maramureș, Cluj, Alba, Mureș, Caraș Severin. Sibiu, Bistrița Năsăud, Sălaj și Brăila.
Marele premiu al festivalului este de 500 de lei și un trofeu confecționat de Vasile Koter din cadrul Asociației Artiștilor Plastici din Satu Mare.
La soliști – premiul I este de 300 de lei, premiul II – 200 lei și premiul III – 100 lei. La formații- premiul I – 400 de lei, premiul II – 300 de lei și premiul III – 200 lei. Clubul Lions va acorda premii speciale.
Juriul va fi format din Călin Ionce – compozitor, pianist și profesor de muzică la Liceul de Artă Baia Mare – președintele juriului, Manuela Rogoz- solista de muzică ușoară și consilier local, Bartos Erzsebet – redactor muzical, Horia Ungur – avocat, solist de muzică ușoară și fost cursant și absolvent al Școlii de Arte și Varga Miklos – profesor de muzică la Școala de Arte „II Rakoczi Ferenc” din Teglas, Ungaria.
În acest an bugetul Zilelor Școlii este de 3.450 de lei, iar bugetul pentru festivalul „Muzica Inimii Mele” este de 15.000 lei.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus