Catarg cu drapel ridicat de militari și cercetași în curtea Școlii Octavian Goga Reviewed by CD on . Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a participat miercuri la inaugurarea catargului și sfințirea drapelului național la Școala Gimnazială “Octavian Goga Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a participat miercuri la inaugurarea catargului și sfințirea drapelului național la Școala Gimnazială “Octavian Goga Rating: 0
Ești aici: Acasă » Educație»Catarg cu drapel ridicat de militari și cercetași în curtea Școlii Octavian Goga

Catarg cu drapel ridicat de militari și cercetași în curtea Școlii Octavian Goga

Catarg cu drapel ridicat de militari și cercetași în curtea Școlii Octavian Goga

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a participat miercuri la inaugurarea catargului și sfințirea drapelului național la Școala Gimnazială “Octavian Goga” Satu Mare.

La eveniment au participat reprezentanții instituțiilor administrației publice locale și județene, precum și comandanții principalelor arme din județ.
Prefectul Darius Filip a făcut referire la cuvintele scrise de poetul Mihai Eminescu în revista Timpul: “Încă în suta a şaptesprezecea, Miron Costin scrie regelui Poloniei că cel mai frumos şi mai corect dialect românesc, cel mai apropiat de graiul italic se vorbeşte în Sătmar, unde, cu toată emigrarea lui Dragoş, românii rămaşi acolo sub fratele lui, voievodul Balc, sunt atât de numeroşi ca şi când n-ar fi ieşit nimeni din ţară”. Totodată acesta a subliniat importanța cinstirii valorilor și eroilor neamului românesc.
Catargul măsurând 9 metri a fost donat de către Organizația Cercetașii României și Asociația Civică Tempora și este un semn prin care generația actuală lasă pentru cei ce vor veni însemne ale respectului și recunoștinței pentru cei ce au făurit România Mare, la 1918.
Drapelul a fost predat școlii de către Cercetașii României și, după un scurt ceremonial religios, a fost înălțat pe catarg pe acordurile imnului național, de către militari.
Gazda evenimentului, directoarea Școlii Gimnaziale “Octavian Goga” Satu Mare, Corina Chindriș, a menționat că odată cu ridicarea catargului școala s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, iar acesta reprezintă o pavăză pentru noua generație.
La finalul ceremoniilor, elevii școlii au susținut un frumos moment artistic pentru cinstirea evenimentului.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus