Un copac din Satu Mare atrage toate privirile. Arborul are ramurile împletite! Reviewed by CD on . Un copac din Satu Mare atrage toate privirile trecătorilor, deşi are aproape o sută de ani. De fapt, am spune că poate tocmai de asta. Are o formă specială, dar Un copac din Satu Mare atrage toate privirile trecătorilor, deşi are aproape o sută de ani. De fapt, am spune că poate tocmai de asta. Are o formă specială, dar Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Un copac din Satu Mare atrage toate privirile. Arborul are ramurile împletite!

Un copac din Satu Mare atrage toate privirile. Arborul are ramurile împletite!

Un copac din Satu Mare atrage toate privirile. Arborul are ramurile împletite!

Un copac din Satu Mare atrage toate privirile trecătorilor, deşi are aproape o sută de ani. De fapt, am spune că poate tocmai de asta. Are o formă specială, dar şi o poveste pe măsură. Mai exact, crengile arborelui sunt în totalitate împletite. Salcâmul japonez ar fi creaţia unui evreu pasionat de botanică. El l-a plantat, iar mai apoi l-a modelat. Iar copacul a rezistat până azi, în ciuda timpului care a trecut dar şi a construcţiilor ridicate în zonă.
Ramurile copacului din Satu Mare arată de parcă cineva le-ar fi împletit de curând. Iar povestea lui e şi ea demnă de a fi spusă mai departe.
Felician Pop, director Muzeul Judeţean Satu Mare:
Probabil că a fost plantat după primul război mondial.

Pe atunci, un evreu pasionat de botanică l-a sădit, iar mai apoi l-a tot împletit mlădiţele, pâne ce a ajuns la forma de azi.

Felician Pop, director Muzeul Judeţean Satu Mare:
Arhitectul de atunci a avut poate o strângere de inimă ca să treacă cu buldozerul peste această frumuseţe.

Şi astfel, copacul împletit îi bucură şi astăzi pe cei care trec pe Bulevardul Transilvania.

sursă: http://observator.tv/eveniment/un-copac-din-satu-mare-atrage-toate-privirile-trecatorilor-desi-are-aproape-o-suta-de-ani-240342.html

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus