Parada maşinilor de epocă Reviewed by CD on . Zeci de maşini retro din patru ţări au ajuns sâmbătă la Satu Mare şi au făcut paradă prin Centrul Vechi în cadrul celei de-a doua ediţii a întâlnirii membrilor Zeci de maşini retro din patru ţări au ajuns sâmbătă la Satu Mare şi au făcut paradă prin Centrul Vechi în cadrul celei de-a doua ediţii a întâlnirii membrilor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Parada maşinilor de epocă

Parada maşinilor de epocă

Parada maşinilor de epocă

Zeci de maşini retro din patru ţări au ajuns sâmbătă la Satu Mare şi au făcut paradă prin Centrul Vechi în cadrul celei de-a doua ediţii a întâlnirii membrilor cluburilor „Drum Bun”.

În faţa catedralei au fost parcate Dacii 1100 sau 1300 îngrijite cu iubire de proprietarii lor din România şi Polonia, Moskvici-uri sau Volga de pe vremea bunicilor din Ucraina şi Republica Moldova, dar şi alte mărci internaţionale, unele chiar din perioada interbelică.
Maşinile au fost repede „asaltate” de sute de sătmăreni dornici să-şi facă poze la volanul lor, iar cei mai în vârstă să depene amintiri despre primele lor maşini, intrând în discuţii tehnice cu oaspeţii polonezi şi ucraineni, chiar dacă se înţelegeau cu ei, în mare măsură, doar prin semne.
Evenimentul a fost organizat de preşedintele Clubului „Drum Bun” din Satu Mare, George Negrea, cu sprijinul Consiliului Județean și al Centrului de Creație Satu Mare.
Clubul „Drum Bun” este asociaţia proprietarilor maşinilor de epocă înfiinţată de polonezi în urmă cu aproximativ patru ani, filiala de la Satu Mare fiind deschisă în toamna anului 2013. În ciuda faptului că sunt peste 500 de kilometri între Satu Mare şi Cracovia, colecţionarii de maşini de epocă au o relaţie strânsă şi organizează periodic întâlniri şi expoziţii de vehicule istorice.
O paradă similară cu cea de la Satu Mare va avea loc duminică, la orele amiezii, în incinta ştrandului termal din Tăşnad.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus