Municipiul Satu Mare cedează Consiliului Judeţean fosta Şcoală 13 Reviewed by CD on . Sub privirile supraveghetoare al preşedinţilor organizaţiilor judeţene ale PSD şi UDMR, Mircea Govor, respectiv Pataki Csaba, prezenţi în sală, consilierii loca Sub privirile supraveghetoare al preşedinţilor organizaţiilor judeţene ale PSD şi UDMR, Mircea Govor, respectiv Pataki Csaba, prezenţi în sală, consilierii loca Rating:
Ești aici: Acasă » Eveniment»Municipiul Satu Mare cedează Consiliului Judeţean fosta Şcoală 13

Municipiul Satu Mare cedează Consiliului Judeţean fosta Şcoală 13

Municipiul Satu Mare cedează Consiliului Judeţean fosta Şcoală 13

Sub privirile supraveghetoare al preşedinţilor organizaţiilor judeţene ale PSD şi UDMR, Mircea Govor, respectiv Pataki Csaba, prezenţi în sală, consilierii locali sătmăreni din toate taberele politice nu s-au mai poticnit joi la proiectul de hotărâre privind trecerea clădirii fostei Şcoli generale nr. 13 de pe strada Botizului din domeniul public al municipiului Satu Mare în cel al judeţului Satu Mare, astfel că a fost un evitat un nou scandal pe această temă.

Reamintim că la şedinţa precedentă, din cauza votului negativ al Grupului UDMR, proiectul respectiv a picat, deşi conducerea Primăriei ceruse insistent transferul clădirii aflate de câţiva ani în paragină din patrimoniul propriu în cel al judeţului, deoarece Consiliul Judeţean doreşte să amenajeze acolo un sediu modern pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă.
UDMR-iştii şi-au motivat atunci decizia prin lipsa unei justificări solide privind necesitatea renunţării la un imobil aflat în patrimoniul propriu, în condiţiile în care clădirea ar putea găzdui, eventual, vreo instituţie subordonată Primăriei.
Se pare că între timp au avut loc negocieri între principalele formaţiuni politice reprezentate în Consiliul Local Satu Mare şi până la urmă s-a ajuns la o soluţie de compromis: pentru ca UDMR-iştii să nu-şi mai facă griji în privinţa destinaţiei viitoare a clădirii, în proiectul de hotărâre a fost introdus un articol care, practic, obligă Consiliul Judeţean ca în termen de maxim 3 ani de la preluarea imobilului, să amenajeze acolo Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă.
În caz contrar, dacă până la termenul stabilit nu se realizează investiţia promisă de Consiliul Judeţean, clădirea va reveni în patrimoniul municipiului Satu Mare. Această condiţie a fost acceptată de toate părţile, aşa că proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi.
Participanţii la şedinţă au avut parte, totuşi, de puţin show făcut de consilierul UDMR-ist Vasile Fogel, cunoscut deja pentru asemenea „manifestări pitoreşti”, care l-au determinat pe viceprimarul Radu Roca să-l atenţioneze că la o şedinţă de Consiliu Local ar trebui să fie „într-o stare normală de comunicare”.
Vasile Fogel a intervenit, în stilul său caracteristic, la dezbaterea proiectului privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii la Clubul Sportiv Municipal Satu Mare, atrăgând atenţia asupra unor neconcordanţe între realitatea din hârtii şi cea „de pe teren”, în sensul că în hârtii apăreau nume de antrenori şi de echipe care deja sau încă nu există oficial în componenţa CSM.
Reprezentanţii Primăriei au încercat să explice că acestea sunt, practic, „portiţe” prin care pot fi salvate nişte posturi de antrenori ce urmează a fi ocupate ulterior, dar argumentele lui Vasile Fogel, expuse chiar şi aşa, în starea în care era, i-au determinat pe ceilalţi consilieri să ceară amânarea dezbaterii acestui proiect de hotărâre.
Ocazie pentru preşedintele PSD şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor, să le reproşeze chiar şi propriilor colegi de partid că s-au lăsat prea uşor influenţaţi şi nu s-au străduit prea tare să-şi susţină punctul de vedere.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus