MedievArtFest 2017 – în weekend la Ardud Reviewed by CD on . MedievArtFest Ardud 2017 ne regăsește cu o deosebită plăcere într-o nouă fila de istorie, denumită simbolic, într-un concept pornit cu ani buni în urmă, Ardud - MedievArtFest Ardud 2017 ne regăsește cu o deosebită plăcere într-o nouă fila de istorie, denumită simbolic, într-un concept pornit cu ani buni în urmă, Ardud - Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»MedievArtFest 2017 – în weekend la Ardud

MedievArtFest 2017 – în weekend la Ardud

MedievArtFest 2017 – în weekend la Ardud

MedievArtFest Ardud 2017 ne regăsește cu o deosebită plăcere într-o nouă fila de istorie, denumită simbolic, într-un concept pornit cu ani buni în urmă, Ardud – Oraș turistic medieval.

Ediția 2017 se va desfășura în perioada 20-23 iulie și are ca atracție producția proprie (spectacol) – care este practic și vedeta festivalului. Tema Festivalului este „HRONICARUL PELERIN ȘI POVESTEA CAVALERILOR TEMPLIERI ÎN CETATEA ARDUD”.
Această ediție are ca invitați: Ordinul Cavalerilor Lup care au scris istorie în cetatea noastră, alături de Ordinul Cavalerilor din Carpați, Scutierii de Muhlbach, Garda Cetății Deva, Garda de Mureș, Străjerii Cetatii Neamțu, Stegarii ArtGotica Sibiu, Stegarii de Mureș, Lupii de Foc Tîrgu-Mureș, Terra Alba, Nomen est Omen, Corbu și Zburătorii, Bucovina.
Potrivit tradiției, Serviciul Cetatea Ardud vine cu o conferință de istorie, cu o temă care aduce în fața iubitorilor de medieval o posibilă atestare a graniței de est în retragerea cavalerilor templieri,după acel înnegurat 13 octombrie, denumit simbolic Vinerea Neagră.
Trebuie amintită și încercarea asocierii în acest concept MedievArtFest a încă două cetăți: Deva si Tîrgu-Mureș, pe lângă cele deja consacrate Ardud, Tîrgu-Neamt, Sebeș.
Cavaleri, Domnițe, Trubaduri și Actori, surprinși în turniruri, recitaluri și concerte, parafați de o puternică conferință de istorie,vor fi motorul acestei ediții. Așteptăm comunitatea, turiștii, iubitorii de medieval în locul de poveste – MedievArtFest ARDUD 2017.
Organizatori: Primăria și Consiliul Local Ardud, Teatrul Scena Tîrgu Mureș, Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea”.
Parteneri: Consiliul Județean Satu Mare și Muzeul Județean Satu Mare.
Sponsori: DRM Dräxlmaier România Sisteme Electrice S.R.L. – Satu Mare, B.R.D. Sucursala Satu Mare, S.C. Promat Comimpex S.R.L. Tâșnad.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus