Maraton de poezie românească la Castelul Karolyi din Carei Reviewed by CD on . Miercuri, între orele 10.00 - 14.00, în sala de conferințe a Castelului Károlyi din Carei s-a desfășurat prima ediție a Maratonului poeziei românești. Eveniment Miercuri, între orele 10.00 - 14.00, în sala de conferințe a Castelului Károlyi din Carei s-a desfășurat prima ediție a Maratonului poeziei românești. Eveniment Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Maraton de poezie românească la Castelul Karolyi din Carei

Maraton de poezie românească la Castelul Karolyi din Carei

Maraton de poezie românească la Castelul Karolyi din Carei

Miercuri, între orele 10.00 – 14.00, în sala de conferințe a Castelului Károlyi din Carei s-a desfășurat prima ediție a Maratonului poeziei românești.

Evenimentul a fost deschis de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Direcției de Cultură a municipiului Carei, care a prezentat importanța cunoașterii propriei culturi naționale și a mulțumit celor prezenți pentru curajul și bunăvoința de a participa la „maraton”, după care recitat o poezie. Au participat elevi de la Școala Gimnazială nr. 3 din Carei, Școala Gimnazială nr.1 din Carei, Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei, Liceul Teoretic Carei, alături de dascălii coordonatori și pasionați ai poeziei. Pe lângă poeziile pregătite și recitate sau citite de elevi, timp de patru ore, s-au putut alege și cărți la fața locului, ale unor autori mai puțin cunoscuți. Cărțile au fost puse la dispoziție de Biblioteca Municipală Carei.Maratonului poeziei românești a fost organizat de Direcția de Cultură a municipiului Carei și avut ca scop popularizarea autorilor români de poezie mai mult sau mai puțini cunoscuți în rândul tinerilor și a conștientiza importanța cunoașterii propriilor valori culturale, mai ales într-o zi cu o asemenea încărcătură simbolică, la 164 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și totodată Ziua Culturii Naționale.Dincolo de faptul că cei prezenți au recitat și au intrat în contact cu diverși creatori de poezie, s-a creat posibilitatea de a comunica sincer emoții, gânduri și sentimente, dincolo de emoțiile și presiunea care apar în cazul unui concurs de recitare.Cei prezenți au recitat degajați, lipsiți de emoții, într-o atmosferă completată de muzica instrumentală care a completat fundalul sonor. La final nu a existat un câștigător precum în cazul unui concurs, au existat doar câștigători, fiindcă fiecare din cei care au participat și-au îmbogățit cunoștințele despre literatura română și despre propria cultură.În cursul aceleiași zile, reprezentanții Direcției de Cultură Carei au depus „Coronițele Culturii” la plăcile comemorative, busturile și mormintele personalităților care au contribuit la dezvoltarea culturii naționale: Simion Bărnuțiu, Corneliu Balla, Pall Francisc, Stefan Ruha, Fényi István, Deák Endre, Péter Karácsonyi, Vénig Vasile Lászlo, Vasile Lucaciu, Ioan Buteanu.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus