Festivalul „Karul Art” Fest de la Carei, la prima ediție Reviewed by CD on . Duminică, 3 septembrie 2017, începând cu ora 16.00, la manejul din Parcul Dendrologic din Carei a avut loc prima ediție a Festivalului „Karul Art”, eveniment de Duminică, 3 septembrie 2017, începând cu ora 16.00, la manejul din Parcul Dendrologic din Carei a avut loc prima ediție a Festivalului „Karul Art”, eveniment de Rating: 0
Ești aici: Acasă » Social»Festivalul „Karul Art” Fest de la Carei, la prima ediție

Festivalul „Karul Art” Fest de la Carei, la prima ediție

Festivalul „Karul Art” Fest de la Carei, la prima ediție

Duminică, 3 septembrie 2017, începând cu ora 16.00, la manejul din Parcul Dendrologic din Carei a avut loc prima ediție a Festivalului „Karul Art”, eveniment dedicat artiștilor careieni.

Scopul festivalului a fost să reunească la Carei artiști originari din Carei sau din vecinătate, care activează în prezent în domeniul artistic și își desfășoară activitatea în afara orașului natal, fie înțară, fie peste hotare.
Prin intermediul evenimentului, publicul careian a avut ocazia să-i cunoască pe aceștia și creațiile acestora.
Evenimentula cuprins vernisajul expoziției de pictură, fotografie și sculptură, după care a avut loc o discuție pe teme literare, iarseara s-a încheiat cu o proiecție de filme de scurt metraj și unmicro-recital de muzică ușoară.
În deschiderea manifestării, Szűcs József, directorul interimar al Centrului Cultural Carei și inițiatorul festivalului a adresat câteva cuvinte celor prezenți, mărturisind detalii despre modul încare a luat naștere proiectul și cum a ajuns să fie concretizat.
În cadrul expoziției de pictură, fotografie și sculptură au fostexpuse lucrările artiștilor plastici: Bába Anita, Bába István,Bartincki Tamara, Erdei Máté, Gnandt Stefan, Gui Demeter, Hohágyi Gyula, Kóter László, Murvai György, Naghi Bernard, Némethi Smaranda Milu,Franz Ritzmann.
La vernisajul expozițieide pictură și fotografie au susținutmomente muzicale Bogáti Bokor Ákos,Bogáti Bokor Orsolya și Kovács Levente, iar expozanții care au fost prezențiau luat și ei cuvântul, mărturisind publicului rolul pe care l-a avut sau îl are orașul lor natal în cariera artistică și în dezvoltarea personalității acestora, dar și ce reprezintă pentru ei creațiile pe care le-au adus la Carei.
Dialogul pe teme literare i-a avut ca protagoniști pe Ármos Lóránd, Bodea Tibor, Fischer Botond, Gheorghe Glodeanu și Varga Csilla, fiindcompletat de proiecțiile video cu mesajele transmise de dramaturgul Budaházi Attila și actorul Fándly Csaba. Au fost recitate și poezii ale lui Fülöp György, Kiss Zita, TeodoraPăcurar, Cristian Svecz.
Discuția literară a fost animată de intervențiile muzicale ale lui Bogáti Bokor Ákos.
În cadrul proiecțiilorde filme de scurt metraj au putut fiurmărite creațiile lui Bartincki Tamara, Marius Georgescu șiPaula Oneț. Bartincki Tamara a fost prezentă la eveniment și la finalul proiecțiilor s-a prezentat publicului, mărturisind și detalii de la realizareafilmului documentar care a fost proiectat. De asemenea, a fost proiectat și mesajul video trimis de actrița Iulia Benze și a fost citit mesajul transmis de dansatoarea Bogdan Petronella.
Seara s-a încheiat cu un micro-recital susținut deManuel Chivari, care a fost precedat de mesajul video transmis deCsobot Adél.
Organizatorii și-aupropus ca această primă întâlnire a artiștilor originari din Carei să reprezinte o bună oportunitate de dialog atât întreaceștia, cât și între ei și publicul din Carei, întrucât acesta a fost și obiectivul principal ale venimentului. Este deosebit de important ca reprezentanții diferitelor ramuri artistice să schimbe păreri, să realizeze colaborări, dar și să fie cunoscuți de către cei din orașul de unde au pornit pe drumul recunoașterii artistice.
Prezentatoriiși moderatorii evenimentului au fost:Szolomájer Tími și Adrian Ștefănuți.
Echipa organizatorică a fost formată din: Szolomájer Tímea,Bikfalvi Zsolt, Curceanu Cătălina, FastusJózsef, Horvath Anton, Latiș Nicoleta,L endvay Zoltán, Oșan Claudia, Szűcs József și Adrian Ștefănuți.
Organizatorii evenimentului au fost: Centrul Cultural alMunicipiului Carei, cu sprijinul Direcției de Cultură Carei,Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și al Asociației Equus.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus