Festivalul AugustFest s-a încheiat cu un concert marca Kiraly Viktor și un spectaculos show de lasere Reviewed by CD on . Duminică, 13 august 2017, s-a încheiat cea de-a zecea ediţie a Festivalului AugustFest şi prima ediţie a manifestării culturale intitulate CAREIFEST. Organizat Duminică, 13 august 2017, s-a încheiat cea de-a zecea ediţie a Festivalului AugustFest şi prima ediţie a manifestării culturale intitulate CAREIFEST. Organizat Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Festivalul AugustFest s-a încheiat cu un concert marca Kiraly Viktor și un spectaculos show de lasere

Festivalul AugustFest s-a încheiat cu un concert marca Kiraly Viktor și un spectaculos show de lasere

Festivalul AugustFest s-a încheiat cu un concert marca Kiraly Viktor și un spectaculos show de lasere

Duminică, 13 august 2017, s-a încheiat cea de-a zecea ediţie a Festivalului AugustFest şi prima ediţie a manifestării culturale intitulate CAREIFEST.

Organizat în premieră la Carei, Festivalul CAREIFEST a adus în faţa publicului nu mai puţin de 5 evenimente majore, diferite ca genuri, care s-au desfăşurat pe durata a 16 zile: a cincea ediţie a Festivalului Medieval „Villa Karul”, prima ediţie a Festivalului de muzică veche „Deák Endre”, prima ediţie a Festivalului de Jazz „CASTLE JAZZ FEST”, prima ediţie a Festivalului de Folclor al Naţionalităţilor şi cea de-a zecea ediţie a Festivalului AUGUSTFEST.
Programul ultimei zile din cadrul festivalului Augustfest a fost deschis duminică dimineaţa la ora nouă, de o prezentare de animale şi păsări de casă (găini, porumbei, iepuri de casă) a Asociaţiei „Colibri” Carei, care s-a desfăşurat în curtea Şcolii gimnaziale „Vasile Lucaciu”. La prezentare au fost prezenţi foarte mulţi careieni, în special copii.
Evenimentele culturale au continuat seara, la scena din Parcul Dendrologic cu recitalul solistelor formaţiei Castelanii, de la Centrul Cultural Carei, pregătite de prof. Szűcs József: Tóth Viktória, Bagossy Ivett, Páter Kaszandra, Gál Stefánia, Németi Tamara, Koch Vanessza, Nagy Anita. Acestea au interpretat o serie de melodii din repertoriul naţional şi internaţional.
Puţin după ora nouă a urcat pe scenă şi invitatul serii, îndrăgitul solist maghiar Király Viktor, alături de trupa de acompaniament. Acesta a transmis multă energie şi bună dispoziţie celor aproximativ 3.500 de spectatori prezenţi la concert. Solistul a cântat atât prelucrări după hituri internaţionale, cât şi piese proprii, dintre care nu au lipsit „Fire” sau „Solo” două dintre hiturile care se află pe primele locuri în topuri.
Cea de-a zecea ediţie a Festivalului AugusFest s-a încheiat cu un spectaculos show cu lasere, marca „Conexiuni”, care i-a purtat pe cei prezenţi într-o altă dimensiune.
Astfel, s-a încheiat prima ediţie a Festivalului CAREIFEST la Carei. Timp de şaisprezece zile, din 29 iulie până în 13 august 2017, careienii şi nu numai, s-au bucurat de evenimente variate pentru toate gusturile şi vârstele: de la spectacole de muzică uşoară, muzică retro, concerte cu muzică de fanfară, muzică de petrecere, muzică corală, jazz, concerte de muzică veche, spectacole de reenactment cu ordine cavalereşti, show cu foc, ateliere de creaţie cu meşteşugari, spectacole de teatru, gală de operetă şi canţonete, demonstraţii de dans modern, de societate, sportiv, dansuri, muzică populară şi tradiţii româneşti, maghiare şi şvăbeşti, muzică şi dansuri populare româneşti, maghiare şi germane, la expoziţie de arte plastice, spectacol cu laser, prezentare de animale de casă, competiţii sportive în compania unor invitaţi de renume precum: Ansamblul de dansuri populare „DONJI” din Donji Vidovec (Croaţia), Fanfara din Nyírbátor, Fanfarele reunite din Căpleni şi Petreşti, Formaţia de dans modern „Magic in Dance” din Tornal”a (Slovacia), Formaţia de Dans Modern „Still” de la Palatul Copiilor Arad, solişti şi instrumentişti ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca, Formaţia Jazzappella, Formaţia Essential Notes, Duo-ul Écska & Huba, Sárik Péter Trió & Szőke Nikoletta, Ansamblul Folcloric Vergelul din Oradea, artistul la lăută Caius Hera, Formaţiile de muzică veche Carmina Renascentia, Huniade Cantores şi Musica Historica, soliştii Szandi, Cătălin Crişan, Király Viktor, Nicoleta Nucă, Dorian Popa, formaţia Bikini, formaţia Direcţia 5.
De menţionat faptul că pe lângă invitaţii speciali din ţară şi din străinătate, pe scena festivalului au urcat aproximativ 300 de tineri careieni, care activează la cursurile Centrului Cultural sau la alte Asociaţii Culturale şi formaţii: soliştii şi instrumentiştii Castelanii pregătiţi de profesorul Szűcs József, dansatorii de la „Magic Dance”(coordonator Raluca Păvăluc) respectiv soliştii pregătiţi de doamna profesoară Mariana Vulcan sau dansatorii de la „Club Dance” (Clubul Elevilor – coordonator Cătălina Curceanu), „Lead & Follow”(coordonator Bagosi Zoltán), Ansamblurile Ceatăra, Rekettye, Rote Rose, Lustige Schwaben, Akordeon Duo, Corul bărbătesc şvăbesc, formaţia Rigó Fütty, Ansamblul folcloric Jurj, Formaţia Kalazanci Band, de la Liceul Romano-Catolic „Josephus Calasantius” din Carei, coordonată de profesorul Jónucz Alfonz, trupa de Teatru M.E.E.M. de la Centrul Cultural Carei (coordonator Adrian Ştefănuţi).
Pe durata celor şaisprezece zile de festival, la evenimentele culturale organizate în Parcul din Carei au fost prezenţi aproximativ 20.000 de spectatori.
Organizatori evenimentului au fost: Direcţia de Cultură şi Sport a Municipiului Carei, Centrul Cultural Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei.
Parteneri evenimentului au fost: Ardealul, Polipol, Alconor Company, König Metal, L”Art Hotel, Asociaţia Equus, Ştrandul Termal Joy.
Prezentatorii festivalului au fost: Járay Zsanett şi Adrian Ştefănuţi.
Logo-ul festivalului CAREIFEST şi logo-urile celorlalte manifestări au fost realizate de Fastus Josef.
Macheta „I love Carei” a fost realizată de Fejsés László Miklós.
Organizatorii aduc mulţumiri deosebite: Poliţiei Municipiului Carei, Poliţiei Locale, Jandarmeriei, Pompierilor, reprezentanţilor I.S.U., echipajului de pe Ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, voluntarilor implicaţi în organizare(Verdeş Loredana, Verdeş Laura, Mastan Alexandra, Oşan Adrian, Schlachter Kincső, Széri Zselyke, Dari Helga, Mészáros Daiana, Podoba Barbara, Éder Fruzsina, Sălăgean Linda), echipei de sonorizare şi lumini coordonată de Orosz Robert şi Nagy Zsolt, colegilor de la Centrul Cultural Carei şi de la Fundaţia de Promovare a Turismului Cultural „Grof Károlyi”, doamnei Veress Anna, sponsorilor, consilierilor locali, conducerii Primăriei, firmei de pază de la Castel, pizzeriei „Ali Baba“, artiştilor care au urcat pe scenă, publicului numeros din Carei şi din alte localităţi, prezent seară de seară şi tuturor celor care au făcut posibilă desfăşurarea în bune condiţii a festivalului.
Organizatorii aduc mulţumiri speciale reprezentanţilor mass-media pentru buna colaborare şi promovarea întregului eveniment.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus