Expoziție de fotografie la Castelul Karolyi din Carei Reviewed by CD on . Castelul Károlyi din municipiul Carei este gazda unei noi expoziții de fotografie. Vernisajul expoziției tematice de fotografie „Confecționarea tradițională a p Castelul Károlyi din municipiul Carei este gazda unei noi expoziții de fotografie. Vernisajul expoziției tematice de fotografie „Confecționarea tradițională a p Rating: 0
Ești aici: Acasă » Cultură»Expoziție de fotografie la Castelul Karolyi din Carei

Expoziție de fotografie la Castelul Karolyi din Carei

Expoziție de fotografie la Castelul Karolyi din Carei

Castelul Károlyi din municipiul Carei este gazda unei noi expoziții de fotografie. Vernisajul expoziției tematice de fotografie „Confecționarea tradițională a pieptenilor din corn” a artistului Cziker Andrei a avut loc duminică, de la ora 13.00, în Sala de expoziții de la etajul castelului.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Dragoș Georgescu, referent în cadrul Fundației Centrul de Promovare a turismului cultural „Grof Károlyi”, care a și deschis vernisajul, Hágó Nándor, șef de secție la muzeul Municipal Carei, domnul Titus Doboș, care a prezentat detalii despre biografia artistului și domnul Cziker Andrei, care a mulțumit tuturor celor prezenți, oferind la final o fotografie cadou, fiecărui participant.
Pe lângă cele 30 fotografii expuse, vizitatorii pot admira și unelte de pieptănat confecționate din corn de animale, precum și uneltele folosite la confecționare.
Fotografiile surprind detalii cu privire la meseria de confecționare a pieptenilor din coarne de animale, folosind metodele tradiționale.
Cu ajutorul fotografiilor sunt prezentate și descrise uneltele utilizate și procesele tehnologice folosite la confecționarea pieptenilor.
Cziker Andrei a preluat dragostea pentru meseria de pieptănar, de la tatăl său, și datorită perseverenței, seriozității și pasiunii, menține vie, această îndeletnicire, dispărută la nivel larg.
Expoziția poate fi vizitată până la data de 27 iunie, conform programuluiMuzeului municipal Carei.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus