Două călăuze și opt migranți, opriți în județul Satu Mare, la frontiera cu Ungaria Reviewed by CD on . Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat opt cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Doi cetăţeni georg Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat opt cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Doi cetăţeni georg Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Două călăuze și opt migranți, opriți în județul Satu Mare, la frontiera cu Ungaria

Două călăuze și opt migranți, opriți în județul Satu Mare, la frontiera cu Ungaria

Două călăuze și opt migranți, opriți în județul Satu Mare, la frontiera cu Ungaria
Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat opt cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Doi cetăţeni georgieni, care i-au îndrumat şi sprijinit pe migranţi, sunt cercetați pentru trafic de migranți, fiind dispusă în cazul acestora măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
În cursul zilei de ieri, 16 februarie a.c., la ora 01.20, o patrulă din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare, pe comunicația Sanislău-Horea, jud. Satu Mare, pentru oprirea unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Polonia.
Întrucât conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea spre localitatea Horea, s-a procedat la urmărirea acestuia, până la ieșirea din localitate spre frontieră. Ulterior, la aproximativ 100 de metri față de linia de frontieră spre interior, autoturismul a oprit, moment în care din acesta au ieșit mai multe persoane, care s-au dispersat. În urma cercetării zonei au fost depistate şi reţinute zece persoane: doi bărbați, cetățeni georgieni și alţi opt cetăţeni străini (4 femei și 4 bărbați).
Drept urmare, persoanele au fost conduse la sediul S.T.P.F. Satu Mare în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cele opt persoane sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, toți fiind posesori de documente temporare pentru solicitanți de azil. Cu toții au declarat că intenționau să ajungă în state din vestul Europei.
În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cei opt cetățeni străini, și de trafic de migranți pentru cei doi cetățeni georgieni.
Aceştia au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventivă. La final, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus măsura arestării preventive a celor doi cetățeni georgieni pentru o perioadă de 30 de zile.
Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus