S-a restabilit conexiunea rutieră dintre Sanislău și Omboly Reviewed by CD on . În comuna Sanislău, la sediul Primăriei a avut loc luni, o conferință de presă privind închiderea unui proiect transfrontalier finanțat de Uniuniea Europeană și În comuna Sanislău, la sediul Primăriei a avut loc luni, o conferință de presă privind închiderea unui proiect transfrontalier finanțat de Uniuniea Europeană și Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»S-a restabilit conexiunea rutieră dintre Sanislău și Omboly

S-a restabilit conexiunea rutieră dintre Sanislău și Omboly

S-a restabilit conexiunea rutieră dintre Sanislău și Omboly

În comuna Sanislău, la sediul Primăriei a avut loc luni, o conferință de presă privind închiderea unui proiect transfrontalier finanțat de Uniuniea Europeană și anume „Restabilirea conexiunii rutiere dintre Sanislău (Ro) şi Ömböly (Hu). Proiectul a fost implementat de Consiliul Județean Satu Mare în parteneriat cu Primăria Sanislău şi Autoguvernarea din Omboly.

Conferința a fost susținută de președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, vicepreședintele, Mircea Govor, primarul comunei Sanislău, Kardosi Zoltan și primarul localităţii Omboly, Trefan Gabor. De asemenea, la acestă conferință au participat și locuitorii comunei Sanislău.
Adrian Ștef a subliniat în cadrul conferinței că „această întâlnire este importantă și cred că aici am reușit să demonstrăm eficiența unui proiect european, adică am reușit să reabilităm un drum județean care trece peste graniță, am demonstrat buna colaborare între noi și partea maghiară”. Acesta a mai menționat că se dorește continuarea proiectelor și în alte localități, iar următorul program transfrontalier de finanțare va cuprinde rețeaua de drumuri, infrastructura rutieră și socială.
Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, a declarat la rândul său că pentru acea zonă este un moment foarte important. „În aceste locuri, la graniță cu Ungaria, cetățenii sunt avantajați deoarece autoritățile promovează proiecte transfrontaliere, cum a fost și acest proiect care este foarte benefic pentru cei din Horea. Proiectele transfrontaliere sunt foartre bune, dar autoritățile trebuie să obțină finanțarea, ceea ce se obține foarte greu. Am avut noroc că s-a obținut de la Cec Bank care ne-a finanțat această lucrare și am putut să o finalizăm în condiții foarte bune”.
Menționăm faptul că sâmbătă, la granița dintre satul Horea, comuna Sanislău și localitatea Ombloy din Ungaria s-a inaungurat drumul care restabilește legătura dintre România și Ungaria. Lungimea totală a drumului reabilitat este de 11,26 km. Valoarea investiţiei realizate în cadrul proiectului intitulat “Restabilirea conexiunii rutiere dintre Sanislău şi Omboly” este de 5,6 milioane euro.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea accesibilităţii şi mobilităţii populaţiei şi bunurilor în zona de graniță România-Ungaria prin modernizarea infrastructurii de transport rutier, în vederea sprijinirii dezvoltării economice durabile.
Proiectul urmăreşte reabilitarea unei vechi legături rutiere dintre centrul comunei Sanislău de localitatea Ömböly din Ungaria, unul dintre obiectivele specifice ale proiectului fiind axat pe reducerea gradului de izolare a localităţilor din zonă pe ambele părţi ale graniţei. Legătura va fi funcţională numai în urma intrării României în spaţiul Schengen, deoarece în cadrul proiectului nu este prevăzut a se realiza un punct de trecere a graniţei.
Judeţul Satu Mare, în calitate de partener lider s-a ocupat de modernizarea drumului judeţean DJ 196C, începând din localitatea Sanislău – intersecția DJ 196B cu DJ 196C și construcție drum nou din localitatea Horea până la granița de stat cu Ungaria, pe o lungime totală de 9,78 km pe partea română.
Autoguvernarea Comunei Ömböly şi Compania Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Ungaria au realizat drumul de legătură din centrul localităţii Ömböly până la graniţa de stat (pe o lungime de 1,48 km). Primăria Comunei Sanislău a modernizat sala de şedinţe din incinta Primăriei.
Perioada de implementare a proiectului este: 1 iulie 2011 – 31 octombrie 2014.
Execuția lucrărilor de infrastructură a fost realizată de către SC Tehnic Asist SRL Botoșani, cu termen de execuție: 8 luni de la data începerii lucrărilor.
Serviciile de dirigenție de șantier au fost asigurate de către SC Starcom Exim SRL, Cluj-Napoca, iar serviciile de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului de către SC Aquageotop SRL, Oradea.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus