Dorothea Fleiss & East-West Artists @ Ardud Reviewed by CD on . O nouă ediție a taberei de creație Dorothea Fleiss & East-West Artists (DFEWA) a început la Ardud, unde artiști din 14 țări de pe patru continente pictează O nouă ediție a taberei de creație Dorothea Fleiss & East-West Artists (DFEWA) a început la Ardud, unde artiști din 14 țări de pe patru continente pictează Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Dorothea Fleiss & East-West Artists @ Ardud

Dorothea Fleiss & East-West Artists @ Ardud

Dorothea Fleiss & East-West Artists @ Ardud

O nouă ediție a taberei de creație Dorothea Fleiss & East-West Artists (DFEWA) a început la Ardud, unde artiști din 14 țări de pe patru continente pictează și sculptează timp de aproape două săptămâni într-un cadru de basm, între zidurile vechii cetăți ce străjuiește câmpiile Sătmarului, în cadrul celui mai longeviv proiect cultural ce adună laolaltă artiști plastici din toate colțurile lumii pentru a crea împreună opere întru eternitate.

La Simpozionul de Artă Contemporană DFEWA 2017 participă artişti din Germania, România, Turcia, Chile, Malayesia, Belarus, Vietnam, Ungaria, Georgia, Japonia, Thailanda, Nepal, India şi Italia.
Alături de pictori, sculptori şi graficieni au mai fost invitaţi doamna Tran Thi Huynh Nga, directoarea Muzeului de Artă Blue Art Center din Saigon ( HồChí Minh) -Vietnam; Tiberiu Alexa – directorul Muzeului de Artă din Baia Mare şi Adina Scutelnicu – jurnalist cultural la revistele Timpul şi Convorbiri Literare din Iaşi.
În cadrul unei conferințe de presă prilejuite de deschiderea taberei de creație, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, le-a urat bun venit oaspeților și a avut cuvinte de laudă pentru inițiatoarea acestui proiect, Dorothea Fleiss – o artistă sătmăreancă ce trăiește de mai multe decenii în Germania, care la rândul ei a mulțumit Primăriei și Consiliului Local Ardud pentru găzduirea în ultimii ani a evenimentului cultural ce depășește cu mult granițele județului din punct de vedere al notorietății.
Lucrările realizate de artiştii participanţi în perioada de rezidenţă vor fi expuse la Muzeul „Cetatea Ardud”, vineri, 30 iunie 2017, începând cu ora 17, când va avea loc şi vernisajul acestei expoziţii. Rezidenţele DFEWA 2017 se vor încheia cu un concert extraordinar al solistei orădene de operă Carmen Vasile.
Platforma culturală creată în 1990 pe baza rezidenţelor DFEWA de Dorothea şi Tiberiu Fleiss este unul dintre cele mai longevive proiecte culturale internaţionale derulate în România postdecembristă. Destinat schimburilor culturale dintre artiştii din toată lumea, proiectul DFEWA – Dorothea Fleiss & East-West Artists – a reuşit, în cei peste 20 de ani de activitate, impresionanta performanţă de a conecta şi promova peste 2. 000 de artişti din mai bine de 50 de ţări ale lumii.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus