Pompierii au din ce în ce mai multe interventii în județul Satu Mare Reviewed by CD on . Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, colonel Nicolae Dima, a prezentat vineri bilanțul de activitate al pompierilor Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, colonel Nicolae Dima, a prezentat vineri bilanțul de activitate al pompierilor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Pompierii au din ce în ce mai multe interventii în județul Satu Mare

Pompierii au din ce în ce mai multe interventii în județul Satu Mare

Pompierii au din ce în ce mai multe interventii în județul Satu Mare

Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, colonel Nicolae Dima, a prezentat vineri bilanțul de activitate al pompierilor sătmăreni în perioada ianurie – mai 2017.

Astfel că în primele cinci luni ale acestui an, pompierii sătmăreni au intervenit la 3.972 situații de urgență, cu 38.97% mai multe decât în aceași perioadă a anului trecut, din care 119 incendii, 44 incendii de vegetație, 2.665 cazuri de urgență asistate de SMURD, 26 situații de urgență, 52 de acțiuni de protecție a comunităților, 766 recunoașteri și 22 exerciții.
Timpul de intervenție a echipajelor SMURD și mașinilor de stingere incendii a scăzut cu 08’’, respective 18’’.
Conform bilanțului, cele mai multe intervenții au avut loc la Satu Mare, Carei și Negrești-Oaș, iar în urma acestora au fost salvate 10 persoane de la incendiu, 2.716 persoane au fost asistate medical și au fost salvate 8 animale. Valoarea bunurilor salvate a fost de 23 milioane lei.
Tot în prima parte a anului au fost analizate și soluționate 190 de cereri de emitere a avizului/autorizației de securitate la incendiu, au fost executate 412 controale de prevenire la instituții, operatori economici, localități, servicii voluntare pentru situații de urgență și 29 de audituri la persoane autorizate care efectuaează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor, au fost constatate 2.935 deficiențe, din care 920 au fost soluționate pe timpul activității de control și 2.000 au fost sancționate cu avertismente și amenzi. Au fost aplicate 108 amenzi în cuantum de 108.550 lei, au fost executate 279 de exerciții de evacuare și intervenție la locul de muncă, 286 instruiri la instituții, operatori economici și localități, Au fost diseminate peste 4000 de materiale informative (flyere, afișe, broșuri) și au fost analizate și soluționate 5 petiții.
Pompierii sătmăreni se pot mândri cu rezultate deosebite în urma participării la competiția națională de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat, la campionatul de atletism și cros, concursul internațional „Scări” și la Campionatul de Tenis de masă, Cupa ASPR.
Colonelul Nicolae Dima a mai vorbit în cadrul conferinței și despre Caravana SMURD „Fii pregătit” care a poposit la Satu Mare la sfârșitul lunii mai.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus