Delegație OSCE în județul nostru Satu Mare Reviewed by CD on . O delegație a Oficiului OSCE pentru lnstituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), condusă de Tatiana Kotlyarenko, consilier pe probleme de anti-trafic, e O delegație a Oficiului OSCE pentru lnstituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), condusă de Tatiana Kotlyarenko, consilier pe probleme de anti-trafic, e Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Delegație OSCE în județul nostru Satu Mare

Delegație OSCE în județul nostru Satu Mare

Delegație OSCE în județul nostru Satu Mare

O delegație a Oficiului OSCE pentru lnstituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), condusă de Tatiana Kotlyarenko, consilier pe probleme de anti-trafic, efectuează în perioada 16-20 mai o vizită de lucru în România pentru analizarea problematicilor privind victimele traficului de persoane, în contextul afluxului de refugiați de la granițele României, urmare a conflictului armat din Ucraina. De asemenea, ODIHR și-a propus întrevederi cu specialiști din cadrul autorităților naționale relevante în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane și va vizita diferite puncte de trecere a frontierei precum și centre de primire a refugiaților.
În cadrul vizitei delegației în județul Satu Mare, prefectul Radu Roca a organizat o întâlnire de lucru și informare reciprocă la sediul Instituției Prefectului Județul Satu Mare cu membrii delegației OSCE și cu participarea reprezentanților structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare iar ulterior a condus delegația mixtă în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu.
În cadrul întâlnirilor, prefectul și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne au prezentat modul de gestionare a fluxurilor în cadrul punctelor de frontieră, cu detalierea procedurilor de prevenire a traficului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu. De asemenea, au fost prezentate campaniile organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare în colaborare cu Centrul Regional Oradea al ANITP (Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane) pe aceeași linie de muncă. Alte subiecte importante de discuție au fost reprezentate de activitățile suport organizate pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni refugiați și de modul de gestionare a tranzitului prin județul nostru a copiilor din instituțiile de protecție specială din Ucraina.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus