Cooperare între Negrești-Oaș și Tyachiv Reviewed by CD on . La Primăria Negrești-Oaș a avut loc o întâlnire de lucru a echipelor de implementare a proiectelor transfrontaliere, pentru fundamentarea unor proiecte comune î La Primăria Negrești-Oaș a avut loc o întâlnire de lucru a echipelor de implementare a proiectelor transfrontaliere, pentru fundamentarea unor proiecte comune î Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Cooperare între Negrești-Oaș și Tyachiv

Cooperare între Negrești-Oaș și Tyachiv

Cooperare între Negrești-Oaș și Tyachiv

La Primăria Negrești-Oaș a avut loc o întâlnire de lucru a echipelor de implementare a proiectelor transfrontaliere, pentru fundamentarea unor proiecte comune între orașul înfrățit Tyachiv – Ucraina și Negrești-Oaș în cadrul Programului Interreg NEXT VI-A România – Ucraina 2021-2027.
Din delegația ucraineană au făcut parte domnul viceprimar Myysarosh Tiberiy, doamna Peter Edita, șef al departamentului de cultură, doamna consilier Manzyuk Mariya precum şi domnul Ivan Shiman, directorul Agenției de Dezvoltare Regională a districtului Tyachiv. Ședința de lucru comună a fost condusă de către doamna primar Aurelia Fedorca împreună cu echipa de implemetare proiecte din primărie.
Întâlnirea de lucru a avut ca scop armonizarea unor propuneri de proiecte comune în vederea pregătirii aplicaţiilor de finanţare pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră –INTERREG VA Romania – Ucraina 2021-2027.
Proiectele comune discutate propun următoarele direcții: •activități comune menite să sporească accesul la servicii de sănătate în zona de frontieră prin construirea/reabilitarea/modernizarea infrastructurii serviciilor de sănătate publică; •Construcția/reabilitarea/modernizarea infrastructurii aferente sistemelor/structurilor care se ocupă de incendii, inundații, consolidarea malurilor râurilor, canalelor, starea barajelor, împădurirea malurilor râurilor, conservarea, revitalizarea și renaturalizarea corpurilor de apă și a ecosistemelor, conservarea și refacerea râurilor mici; •Conservarea, securitatea și valorificarea în comun a monumentelor și obiectelor culturale și istorice; •Sprijin pentru activități meșteșugărești specifice și tradiționale, importante pentru păstrarea culturii și identității locale; Promovarea activităților specifice și tradiționale în zona eligibilă.
În perioada imediat următoare, propunerile de proiecte discutate vor fi analizate cu detalii tehnice și finaciare în vederea depunerii de proiecte pentru obținerea de finanțare pe Programul de Cooperare Transfrontalieră.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus