Consiliul Judeţean vine în sprijinul micilor fermieri Reviewed by CD on . Consiliul Judeţean sprijină micii fermieri din judeţul Satu Mare, dar şi absorbţia fondurilor europene. În şedinţa ordinară care a avut loc luni, s-a decis ca i Consiliul Judeţean sprijină micii fermieri din judeţul Satu Mare, dar şi absorbţia fondurilor europene. În şedinţa ordinară care a avut loc luni, s-a decis ca i Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Consiliul Judeţean vine în sprijinul micilor fermieri

Consiliul Judeţean vine în sprijinul micilor fermieri

Consiliul Judeţean vine în sprijinul micilor fermieri

Consiliul Judeţean sprijină micii fermieri din judeţul Satu Mare, dar şi absorbţia fondurilor europene. În şedinţa ordinară care a avut loc luni, s-a decis ca instituţia să devină membru al celor patru Grupuri de Acţiune Locală care aduc o contribuţie reală la dezvoltarea comunităţilor rurale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, împreună cu reprezentanţii Grupurilor de Acţiune Locală a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că sprijină micii fermieri din judeţ, dar şi GAL-urile pentru ca acestea să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime.

Grupul de Acţiune Locală Sud – Vest Satu Mare cuprinde 19 Unităţi Administrativ – Teritoriale. Asociația Grup de Acțiune Locală Sud Vest Satu Mare este o organizație de dezvoltarea locală susținută din fonduri structurale europene și condusă de comunitate printr-o abordare ” de jos în sus”, adică responsabilitatea promovării ideilor și de transformare a punctelor slabe din viața comunităților cade pe umerii populației și autorităților locale printr-o decizie comună. Spus mai pe înțelesul tuturor, în cadrul GAL-ului prin programul Leader ,  locuitorii teritoriului acoperit au avut șansa unică  să preia frâiele de dezvoltare locală în propriile mâini, iar prin  parteneriatul creat  au  proiectat și implementat  Strategia de Dezvoltare Locală spre ași croi o viață economică activă în mediul rural prin suportul financiar venit de la Uniunea Europeană.

Asociaţia de Dezvoltare Microregională a Comunităţilor din Zona Sătmarului s-a înfiinţat prin alcătuirea unui Grup de Acţiune Locală, parteneriat format din 54 de membrii, provenit din mediul public, privat şi civil. GAL  Zona Sătmarului este situat în partea centrală a judeţului Satu Mare. Pe teritoriul GAL-ulului există două puncte de trecere a frontierei cu Ungaria: Petea-Csengersima şi respectiv Peleş-Zajta.

Teritoriul este bine delimitat şi uşor de identificat: este vorba de localităţile ce se întind în imediata vecinătate a Municipiului Satu Mare, astfel are în componenţă comunele Viile Satu Mare, Odoreu, Păuleşti, Vetiş, Botiz, Micula, Lazuri, Socond, Dorolţ, oraşul Livada şi o localitate din județul Maramureș, Bicaz.

GAL Ţara Oaşului are ca scop implementarea Planului de Dezvoltare a Microregiunii.

Asociaţia GAL Ţara Oaşului este un parteneriat public – privat constituit din reprezentanţi ai sectorului public, privat şi ai societăţii civile. Teritoriul GAL Ţara Oaşului include comunele: Turţ, Tarna Mare, Batarci, Calineşti Oaş, Gherţa Mică, Oraşu Nou, Racşa, Vama, Certeze, Bixad, Târşolţ şi Cămârzana din judeţul Satu Mare şi comuna Remeţi din judeţul Maramureş.

GAL Ţara Oaşului în perioada 2007 – 2013 a obţinut o finanţare de 2.850.000 euro, în vederea implementării strategiei de dezvoltare locală.

Microregiunea Someş – Codru dispune de un potenţial uriaş, insuficient valorificat care poate fi transformat într-un punct forte.

Consiliul Judeţean va contribui anual la dezvoltarea Grupurilor de Acţiune Locală cu suma de 150.000 de lei.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus