Castelul Karolyi din Carei, pe timbrele poștale Reviewed by CD on . Romfilatelia a introdus în circulație începând cu luna aprilie 2017 emisiunea de mărci poștale intitulată CASTELE, selectată pentru acest an de către PostEurop, Romfilatelia a introdus în circulație începând cu luna aprilie 2017 emisiunea de mărci poștale intitulată CASTELE, selectată pentru acest an de către PostEurop, Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Castelul Karolyi din Carei, pe timbrele poștale

Castelul Karolyi din Carei, pe timbrele poștale

Castelul Karolyi din Carei, pe timbrele poștale

Romfilatelia a introdus în circulație începând cu luna aprilie 2017 emisiunea de mărci poștale intitulată CASTELE, selectată pentru acest an de către PostEurop, organism al Uniunii Poștale Universale, agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite.

Emisiunea este completată de un produs filatelic special cu medalie, produs ce înfățișează două castele din România, în toată splendoarea lor:
Castelul Huniazilor, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 4,5 lei, este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Acesta impresionează prin prezența sa datorită stilurilor arhitecturale diverse, dar și legendele țesute în jurul lui.
Castelul Károlyi, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 15 lei, o minunată bijuterie arhitecturală, este prima rezidență cunoscută a familiei Károlyi, la Carei. Castelul familiei Károlyi poartă semnele funcționalității ca fortăreață, parte a marelui sistem de fortificații, gândit să oprească atacurile turcești. Pe trei dintre fațadele castelului sunt combinate elemente arhitecturale și de decor, aparținând mai multor stiluri – romantic, baroc – iar fațada estică este dominată de stilul neogotic.
Ambele castele prezentate, atât de încărcate de istorie și legende, martori tăcuți ai atâtor lupte și intrigi, au fost declarate muzee și deschise publicului larg pentru a fi descoperite în detaliu și pentru a fi așezate la loc de cinste în tezaurul turismului românesc.
Emisiunea Europa 2017, Castele cuprinde două valori nominale, fiind completată de un produs filatelic special cu medalie, produs ce înfăţişează două castele românești, construcții care sunt adevărate bijuterii arhitectonice.
Această emisiune este disponibilă începând de miercuri, 12 aprilie 2017, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, precum şi în Magazinul Online al Romfilatelia.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus