Anul editorial sătmărean, la cea de-a XIV-a ediție Reviewed by CD on . Sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, Biblioteca Județeană, în colaborare cu Direcția pentru Cultură și Patrimoniul Național a Județului Satu Mare și U Sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, Biblioteca Județeană, în colaborare cu Direcția pentru Cultură și Patrimoniul Național a Județului Satu Mare și U Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Anul editorial sătmărean, la cea de-a XIV-a ediție

Anul editorial sătmărean, la cea de-a XIV-a ediție

Anul editorial sătmărean, la cea de-a XIV-a ediție

Sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, Biblioteca Județeană, în colaborare cu Direcția pentru Cultură și Patrimoniul Național a Județului Satu Mare și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Filiala Satu Mare, organizează cea de-a XIV-a ediție a Anului editorial sătmărean. Evenimentul cultural se va desfășura la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene Satu Mare, joi, 28 februarie 2013, cu începere de la ora 1100.

Anul editorial sătmărean revine acasă, la Biblioteca Județeană Satu Mare, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”. Aici, în acest spațiu, în urmă cu mulți ani, s-a născut ideea organizării unui astfel de eveniment, aici s-au întâlnit scriitori, editori, gazetari și bibliotecari; de aici a plecat prima știre referitoare la Anul editorial sătmărean., a declarat Angela Câmpian, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.

Anul editorial sătmărean, prin cele 13 ediții de până anum, s-a dovedit a fi un eveniment important pentru comunitarea culturală locală și județeană. Pe parcursul anilor, această sărbătoare a cărții s-a impus ca fiind un brand al sătmărenilor pasionați de cultură, brand ce a depășit limitele geografice ale județului, fiind apreciat și mai apoi preluat de către alte biblioteci și autorități de rang județean din țară.

Toate edițiile anterioare au benefiaciat de recunoașterea și sprijinul financiar al autorităților. Anul editorial sătmărean 2012, la ediția cu numărul 14, însumează 210 cărți, 57 de publicații periodice și nouă CD-uri.

Ineditul acestei ediții constă în faptul că pentru prima oară Anul editorial sătmărean se întâlnește cu Gala cărții universitare, reunind astfel, sub o cupolă unică, două evenimente de aceeași factură, motiv pentru care secțiunea „cartea universitară” va beneficia de o poziție bine definită în cadrul evenimentului, a mai declarat Angela Câmpian.

La eveniment sunt așteptați oaspeți de seamă, oficialitățile județului și ale municipiului, scriitori, editori, jurnaliști, iubitori de carte și frumos.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus