Analiză a situției epidemiologice din județ la Prefectura Satu Mare Reviewed by CD on . Prefectul Altfatter Tamás a convocat astăzi 10.01.2022, ședinta de lucru cu șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și cu conducerea Dir Prefectul Altfatter Tamás a convocat astăzi 10.01.2022, ședinta de lucru cu șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și cu conducerea Dir Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Analiză a situției epidemiologice din județ la Prefectura Satu Mare

Analiză a situției epidemiologice din județ la Prefectura Satu Mare

Analiză a situției epidemiologice din județ la Prefectura Satu Mare

Prefectul Altfatter Tamás a convocat astăzi 10.01.2022, ședinta de lucru cu șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Satu Mare.
S-a analizat eficiența măsurilor recente dispuse pentru asigurarea tranzitului prin punctele de frontieră sătmărene a cetățenilor care se întorc în statele din vestul Europei după încheierea vacanței prilejuită de sărbătorile de iarnă. Astfel, în acest sfârșit de săptămână, s-au înregistrat peste 46000 de persoane care au trecut frontiera, respectiv aproape 15000 autovehicule, din care 36000 de persoane și 11000 de autovehicule pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea. Au fost asigurate cu personal și alocate controlului tranzitului autovehiculelor pe sensul de ieșire sin țară toate cele șase benzi, dar și banda specială specială pentru transportul de marfă și suplimentar o echipă dotată cu dispozitiv mobil de control. Valorile mari de trafic înregistrate prin Petea au fost comparabile în această perioadă cu traficul prin Punctul Nădlac II Autostradă.

Direcția de Sănătate Publică a prezentat evoluția infectării cu coronavirus din ultima perioadă, astăzi în județul Satu Mare înregistrându-se o rată de infectare de 1,74 la mia de locuitori, peste media națională. Din totalul celor 2296 teste realizate în ultimele trei zile, 413 au fost confirmate pozitiv (o rată de pozitivare foarte mare, de 17,96 %). Cu toate că se înregistrează în ultima perioadă o creștere a numărului de persoane care se vaccinează, ritmul este scăzut, până în acest moment s-au vaccinat cu cel puțin o doză 130889 sătmăreni. În continuare funcționează cele 5 centre de vaccinare (Centrul de Vaccinare din cadrul Ambulatoriului de Specialitate a Spitalului județean de Urgență Satu Mare – Policlinica Veche, Centrul de Vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din municipiul Satu Mare, Centrul de Vaccinare din cadrul Grup Școlar ”Iuliu Maniu” din municipiul Carei, Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului Orășenesc Negrești Oaș, Centrul de Vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic – Sala de Sport din orașul Tășnad).

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus