„Ai promis, te rog să mori!”, în premieră absolută la Teatrul de Nord Satu Mare Reviewed by CD on . Secția română a Teatrului de Nord Satu Mare pune în scenă o nouă premieră care se va juca duminică, 19 martie, de la ora 19.00 în sala mare. De această dată va Secția română a Teatrului de Nord Satu Mare pune în scenă o nouă premieră care se va juca duminică, 19 martie, de la ora 19.00 în sala mare. De această dată va Rating: 0
Ești aici: Acasă » Cultur㻄Ai promis, te rog să mori!”, în premieră absolută la Teatrul de Nord Satu Mare

„Ai promis, te rog să mori!”, în premieră absolută la Teatrul de Nord Satu Mare

„Ai promis, te rog să mori!”, în premieră absolută la Teatrul de Nord Satu Mare

Secția română a Teatrului de Nord Satu Mare pune în scenă o nouă premieră care se va juca duminică, 19 martie, de la ora 19.00 în sala mare.

De această dată va fi o premieră absolută deoarece pe scena teatrului va reveni actorul Vasile Blaga, care va avea prima apariție după o pauză de mai bine de un an din cauza problemelor de sănătate.
Actorul Vasile Blaga este protagonistul piesei „Ai promis, te rog să mori!” scrisă de Cornel Udrea. „Pentru mine este o premieră din mai multe puncte de vedere. Vin și joc pentru prima oară în sala nou renovată și chiar dacă o să pară o dramă, fiind și drama vieții mele, piese este scrisă, poate, cred eu, cam pentru mine fără să știe Udrea că o voi juca. Se potrivește cumva și poate în momentul de față sunt singurul actor din lume care joacă o premieră de peste 2 ore, un efort destul de mare, între curele mele de citostatice pe care le fac. Din păcate viața mi-a dat această povară, dar în momentul în care sunt pe scenă nu am nici o simptomă și nimic din ceea ce este boală nu apare decât după ce termin repetițiile, mă simt epuizat puțin și mă rog la Dumnezeu să ajung la orele 10 când se termină spectacolul. Vă invit la premieră pentru că nici nu știți ce pierdeți”, a spus actorul, Vasile Blaga.
Textul scris de Cornel Udrea nu a fost montat în scenă niciodată. Este o poveste tristă, o tragedie pusă în scenă cu mijloacele comediei.
„Ai promis, te rog să mori!” poartă semnătura (după propriile-i ziceri) unui”nemuritor cu procură”: Cornel Udrea. Scris ”noaptea, la lumina zilei”, textul ne-a dat ghes să ne jucăm de-a râsu”-plânsu” între parabolă și grotesc cu personaje-limită și acțiuni absurde, dar realitatea este mult peste ce poate crea imaginația umană. Și, pentru că Dumnezeu mai zâmbește câteodată, vă vom prezenta un spectacol festiv-anecdotic (Udrea 70, Mihalache 60, Blaga 58) în care viața e o glumă proastă și moartea un banc bun…”, a menționat regizorul Andrei Mihalache.
Regia îi aparține lui Andrei Mihalache, scenografia Mariei Botar.
Din distribuție fac parte actorii: Vasile Blaga, Carmen Frățilă, Romul Moruțan, Cornel Miron/Stelian Roșian, Tibor Székely, Crina Andriucă, Sergiu Tăbăcaru/Cristian Iorga/Cristian But, Rora Demeter, Cristian Dan.
La acest spectacol este valabil abonamentul „Ștefan Mareș”, iar prețul unui bilet variază între 18 și 45 lei.
Spectacolul se va relua marți, 28 martie, de la ora 19.00.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus