Activități de prevenire la Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia” Reviewed by CD on . La Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia” a avut loc, joi, prima întâlnire din cadrul proiectului partenerial „Agresivitatea-forță sau slăbiciune?” iniţiat de Inspe La Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia” a avut loc, joi, prima întâlnire din cadrul proiectului partenerial „Agresivitatea-forță sau slăbiciune?” iniţiat de Inspe Rating: 0
Ești aici: Acasă » Educație»Activități de prevenire la Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia”

Activități de prevenire la Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia”

Activități de prevenire la Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia”

La Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia” a avut loc, joi, prima întâlnire din cadrul proiectului partenerial „Agresivitatea-forță sau slăbiciune?” iniţiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare în parteneriat cu instituţia de învăţământ.

Proiectul vizează organizarea a patru întâlniri cu elevii colegiului susţinute de poliţişti, urmărind cunoaşterea şi înţelegerea agresivităţii umane normale şi patologice, a formelor de manifestare a acesteia, a cauzelor ce conduc la un nivel crescut de agresivitate, dar şi a unor modalităţi de control al conduitelor agresive.
Prima întâlnire din cadrul proiectului a fost susţinută de inspector de poliţie Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Peste 50 de participanţi, elevi şi cadre didactice au participat la această activitate, împreună cu directorul unităţii de învăţământ, prof. Vlaicu Popescu.
A fost prezentat proiectul, scopul şi obiectivele acestuia, fiind realizată şi o definire a agresivităţii, a a raportului dintre agresivitate şi violenţă şi o descriere a formelor de manifestare a acestora. Astfel, elevii au aflat că agresivitatea este intrinsecă fiinţei umane, necesară supravieţuirii oricărei specii, normală în anumite situaţii şi în anumite forme de manifestare.
Violenţa a fost definită ca o manifestare exterioară, îndreptată împotriva altora, asociată sau nu cu impulsurile agresive. Violenţa îmbracă adeseori forma unor infracţiuni, de la violenţe psihice (hărţuire, şantaj) la violenţe verbale( ameninţare) sau fizice ( omor, vătămări corporale).
Întâlnirea a fost interesantă prin interactivitatea ei, elevii fiind dispuşi să-şi recunoască propriile tendinţe agresive, manifestate în exterior sau acumulate sub forma unor tensiuni interne, uneori gata să explodeze la provocări fizice sau verbale, dovedindu-se totodată şi buni observatori ai conduitelor agresive a celor din jur.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus