Pacienţii de la Spitalul Judeţean îşi primesc mâncarea în caserole
Prima decizie luată de noua directoare a Spitalului Judeţean, la două zile după instalarea ei în funcţie a fost introducerea sistemului de servire a alimentelor pentru bolnavi în caserole şi cu tacâmuri de unică folosinţă, în condiţii civilizate.
„Mi s-a împlinit un vis, acela de a nu mai vedea mâncare servită din găleată, ca la porci, iar acest nou sistem garantează respectarea întocmai a tuturor condiţiilor de igienă impuse de un spital cu secţii modernizate” – a declarat directoarea Erika Venemozer.
Sistemul a fost inaugurat oficial sâmbătă seara, în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare, iar preşedintele Adrian Ştef a dat şi o mână de ajutor în distribuirea porţiilor în saloanele unei secţii, aceasta fiind prima cină servită de pacienţi după noul sistem.
„Astfel ne ridicăm şi noi la standardele de civilizaţie ale oricărui spital cu pretenţii din Europa şi mă bucur că începem anul cu o asemenea măsură îmbucurătoare pentru pacienţi şi pentru aparţinătorii lor. De-altfel, investiţiile vor continua şi în acest an în modernizarea tuturor secţiilor din ambele clădiri în care funcţionează Spitalul Judeţean” – a anunţat Adrian Ştef.
Directoarea Erika Venemozer a precizat că acest nou sistem nu va presupune cheltuieli suplimentare din bugetul spitalului, serviciul fiind asigurat de aceeaşi firmă de catering cu care are contract Spitalul Judeţean. În Spitalul Nou şi Spitalul Vechi se distribuie zilnic aproximativ 700 de porţii de mâncare, preparate pentru 25 de diete diferite, la un preţ mediu de 7 lei / pacient.