Bugetul oraşului Negreşti Oaş pe 2013, axat pe investiţii Reviewed by CD on . Consiliul Local Negreşti Oaş a aprobat, bugetul oraşului pentru anul 2013. Bugetul este mai mare cu 5% decât anul trecut şi cea mai mare parte a fost alocată pe Consiliul Local Negreşti Oaş a aprobat, bugetul oraşului pentru anul 2013. Bugetul este mai mare cu 5% decât anul trecut şi cea mai mare parte a fost alocată pe Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Bugetul oraşului Negreşti Oaş pe 2013, axat pe investiţii

Bugetul oraşului Negreşti Oaş pe 2013, axat pe investiţii

Bugetul oraşului Negreşti Oaş pe 2013, axat pe investiţii

Consiliul Local Negreşti Oaş a aprobat, bugetul oraşului pentru anul 2013. Bugetul este mai mare cu 5% decât anul trecut şi cea mai mare parte a fost alocată pentru investiţii, respectiv pentru modernizarea străzilor. Primarul Aurelia Fedorca a declarat că bugetul a fost elaborat în urma unor consultări prealabile cu specialiştii din Primărie şi Consiliul Local.

Apoi, contabilul şef al Primăriei Negreşti Oaş, Floare Fabian, a prezentat succint bugetul oraşului Negreşti Oaş pe acest an, afirmând că a fost întocmit cu respectarea legislaţiei în domeniu. S-au avut în vedere reglementările prin care Guvernul a impus finalizarea investiţiilor începute. Cele mai importante venituri prevăzute în buget sunt cele provenite din cote din impozit pe venit derulate prin Trezorerie, venituri proprii din impozite şi taxe locale şi sume defalcate din TVA. De asemenea, contabilul şef a mai precizat că bugetul asigură salariile şi sumele necesare pentru investiţii, mai ales a celor la care Consiliul Local are parte de cofinanţare.

Singura obiecţie faţă de buget a avut-o consilierul PNL Mihai Miclăuş, care a declarat că suma de 800.000 de lei destinată întreţinerii străzilor este prea mare. Deşi este vorba de repararea a 65 de km de străzi asfaltate sau pietruite, aflate într-o stare avansată de deteriorare. Pe de altă parte, primarul Aurelia Fedorca a precizat că străzile din Negreşti-Oaş nu se reduc la distanţa dintre Primărie şi Liceul Ioniţă G. Andron, arătând că dacă pentru amenajarea unei parcări în faţa liceului s-au cheltuit 100.000 lei, pentru toate străzile din Negreşti-Oaş, care se întind din Tur până în “Cherechiş”, suma de 800.000 de lei este chiar mică. Aceasta a mai arătat că în acest an vor fi reparate cele 6 străzi din fonduri europene (Vrăticel, Unirii, Cornetului, Oaşului, Valea Cerbului şi Morii), după care vor fi atacate alte patru străzi (Moţilor, Viitorului, Primăverii şi Livezilor), din fonduri de la bugetul local. În prealabil, pe toate aceste străzi vor fi reabilitate şi reţelele de apă şi canalizare.
Buget mai mare decât anul trecut

În cele din urmă, consilierii locali negreşteni au votat bugetul local al oraşului Negreşti Oaş în forma sa iniţială. Din cei 17 consilieri prezenţi, 16 au votat pentru şi unul s-a abţinut. Astfel, pentru anul în curs, oraşul Negreşti Oaş are un buget de peste 24,1 milioane de lei, cu aproape 5% mai mare decât cel de anul trecut. Peste 6 milioane de lei provin din impozite şi taxe locale, 6,6 milioane de lei din cote încasate prin trezorerie, 8,94 de milioane de lei sume defalcate din TVA, 1,25 de milioane de lei din Fondul European pentru refinanţare precum şi din alte surse.

La finalul şedinţei, primarul Aurelia Fedorca a declarat că bugetul din acest an este unul de austeritate pentru că nu este un buget pe care şi l-ar fi dorit. Este un buget construit pentru investiţii, cu aproximativ 5% mai mare decât cel din 2012. “Sperăm să ducem toate proiectele la bun sfârşit până la finele anului şi să putem face treabă bună”, a mai spus primarul oraşului Negreşti Oaş.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus