Energia geotermală, în proiectele viitoare ale orașului Negrești-Oaș Reviewed by CD on . În perioada 14 – 15 iunie 2023 primarul Aurelia Fedorca a participat la evenimentul de lansare a proiectului GENEX - Geothermal Energy Explorer, Capacity Buildi În perioada 14 – 15 iunie 2023 primarul Aurelia Fedorca a participat la evenimentul de lansare a proiectului GENEX - Geothermal Energy Explorer, Capacity Buildi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Energia geotermală, în proiectele viitoare ale orașului Negrești-Oaș

Energia geotermală, în proiectele viitoare ale orașului Negrești-Oaș

Energia geotermală, în proiectele viitoare ale orașului Negrești-Oaș

În perioada 14 – 15 iunie 2023 primarul Aurelia Fedorca a participat la evenimentul de lansare a proiectului GENEX – Geothermal Energy Explorer, Capacity Building of the Key Stakeholders in the Area of Geothermal Energy, finanțat prin mecanismul financiar SEE 2014-2021.
Organizat de Administrația Fondului pentru Mediu, în parteneriat cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Energie (Orkustofnun) din Islanda și cu Facultatea de Geologie și Geofizică din cadrul Universității din București, evenimentul a reunit invitați precum consulul onorific al Republicii Islanda din România, doamna Georgiana Pogonaru, secretari de stat din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, dar și primari, consilieri județeni, reprezentanți ai societății civile și ai asociațiilor profesionale din România.
În cadrul evenimentului a fost reiterată importanța sursei de energie geotermale ca sursă regenerabilă și durabilă, iar cele două vizite pe care participanții le-au efectuat în teren au avut un impact important asupra obținerii unei perspective practice și de a înțelege mai bine aspectele tehnice și operaționale ale instalației geotermale.
Prima vizită a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, localitatea Baloteşti, Comuna Baloteşti, judeţul Ilfov pentru a observa valorificarea resurselor de apă geortermală pentru termoficarea instalației geotermale, iar cea de-a doua la instalația de exploatare a energiei geotermale de la Complexul Therme București.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus