Arheologii sătmăreni şi germani au identificat în cursul zilei de luni, 11 aprilie, un tezaur monetar „surpriză” Reviewed by CD on . O echipă de specialişti de la Muzeul Judeţean, împreună cu colaboratorii arheologi din Koln, Germania, au descoperit luni, 11 aprilie, peste 120 de monede de ar O echipă de specialişti de la Muzeul Judeţean, împreună cu colaboratorii arheologi din Koln, Germania, au descoperit luni, 11 aprilie, peste 120 de monede de ar Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Arheologii sătmăreni şi germani au identificat în cursul zilei de luni, 11 aprilie, un tezaur monetar „surpriză”

Arheologii sătmăreni şi germani au identificat în cursul zilei de luni, 11 aprilie, un tezaur monetar „surpriză”

Arheologii sătmăreni şi germani au identificat în cursul zilei de luni, 11 aprilie, un tezaur monetar „surpriză”

_MG_6041O echipă de specialişti de la Muzeul Judeţean, împreună cu colaboratorii arheologi din Koln, Germania, au descoperit luni, 11 aprilie, peste 120 de monede de argint vechi. Tezaurul monetar urmează să fie curăţat şi restaurat înainte de a fi expus publicului larg.

Arheologii sătmăreni şi germani au identificat în cursul zilei de luni, 11 aprilie, un tezaur monetar „surpriză”.

Tezaurul descoperit între comunele Andrid şi Pir conţine peste 120 de monede de argint din Evul Mediu şi Epoca Modernă.

Tezaurul urmează să fie conservat şi curăţat pentru a identifica cu precizie perioada şi ţara în care au fost emise monedele.

Monedele de argint s-au păstrat relativ bine, astfel că arheologii au putut identifica faptul că au fost emise în anul 1679, la sfârşitul secolului al XVII-lea de către împăratul Leopold.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus