Obligatii noi pentru parintii care pleaca la munca în strainatate Reviewed by CD on . Deputatii au aprobat marti un proiect de lege privind protectia si promovarea drepturilor copilului, noutatea actului normativ constând în faptul ca parintii ca Deputatii au aprobat marti un proiect de lege privind protectia si promovarea drepturilor copilului, noutatea actului normativ constând în faptul ca parintii ca Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Obligatii noi pentru parintii care pleaca la munca în strainatate

Obligatii noi pentru parintii care pleaca la munca în strainatate

Obligatii noi pentru parintii care pleaca la munca în strainatate

Deputatii au aprobat marti un proiect de lege privind protectia si promovarea drepturilor copilului, noutatea actului normativ constând în faptul ca parintii care pleaca la munca în strainatate au obligatia sa notifice autoritatile cu 40 de zile înainte si sa desemneze persoana în grija careia ramâne copilul. Camera Deputatilor a aprobat proiectul de lege cu 322 voturi pentru, unul împotriva si o abtinere.

Secretarul de stat în ministerul Muncii Codrin Scutaru a declarat în plen ca prin proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului sunt introduse o serie de elemente noi care “sa stea la baza luarii de catre profesionisti a deciziilor cu privire la copil, detaliindu-se interesul superior al copilului”, scrie Agerpres. El a explicat ca prin acest nou proiect de act normativ sunt introduse prevederi menite sa asigure o protectie adecvata a copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca în strainatate. Potrivit secretarului de stat, acest proiect de lege clarifica si procedura de înregistrare a nasterii copiilor parasiti. In acelasi timp, sunt reglementate si sanctiunile care ar putea fi aplicate în situatia îndeplinirii defectuoase a responsabilitatilor, crescute prin acest proiect de act normativ. La rândul sau, deputatul PSD Ana Birchall a afirmat ca prin intrarea în vigoare a Legii 272/2004 a fost instituit principiul interesului superior al copilului drept criteriu fundamental care sta la baza oricarei dezbateri si decizii luate de autoritatile publice si de organismele private. Ea s-a referit la noutatea adusa prin acest act normativ, aceea ca parintii care doresc sa mearga la munca în strainatate au obligatia sa notifice cu 40 de zile înainte de data plecarii autoritatile locale, precum si nominalizarea persoanei în grija careia copilul o sa fie lasat în toata aceasta perioada. “Eu consider ca protectia si promovarea drepturilor copilului trebuie sa se numere si printre prioritatile noastre legislative si tocmai de aceea rog toti colegii si colegele parlamentari, indiferent de grupurile politice, sa voteze acest proiect de lege. PSD sustine si va vota pentru aprobare”, a aratat Birchall. Potrivit raportului Comisiei juridice, parintele care exercita singur autoritatea parinteasca sau la care locuieste copilul si care urmeaza sa plece la munca în strainatate are obligatia de a notifica aceasta intentie serviciului public de asistenta sociala de care apartine cu minimum 40 de zile înainte de a parasi tara. “Notificarea va contine, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupa de întretinerea copilului pe perioada absentei parintilor sau tutorelui, dupa caz. Confirmarea persoanei în întretinerea careia va ramâne copilul se efectueaza de catre instanta de tutela, în conformitate cu prevederile prezentei legi”, se arata în raportul Comisiei. Camera Deputatilor este for decizional în cazul proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus