Nilda Preda Târnoveanu este noul preşedinte al Tribunalului Satu Mare Reviewed by CD on . În data de 11 decembrie 2014, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, prin Hotărârea nr. 1358, a validat rezultatele concursului pentru numirea în funcţii În data de 11 decembrie 2014, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, prin Hotărârea nr. 1358, a validat rezultatele concursului pentru numirea în funcţii Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Nilda Preda Târnoveanu este noul preşedinte al Tribunalului Satu Mare

Nilda Preda Târnoveanu este noul preşedinte al Tribunalului Satu Mare

Nilda Preda Târnoveanu este noul preşedinte al Tribunalului Satu Mare

În data de 11 decembrie 2014, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, prin Hotărârea nr. 1358, a validat rezultatele concursului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor la curţi de apel, tribunale şi judecătorii, desfăşurat în perioada 12 septembrie – 4 decembrie 2014.

Doamna judecător Nilda Preda Târnoveanu a fost investită în funcţia de preşedinte al Tribunalului Satu Mare, cu un mandat de trei ani, pentru perioada 1 ianuarie 2015 – 1 ianuarie 2018.
La Tribunalul Satu Mare funcţia de preşedinte a devenit vacantă la data de 01.01.2015, dată de la care a expirat mandatul doamnei judecător Rodica Grosoş Maxim
Doamna judecător Nilda Preda Târnoveanu a urmat cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, iar de la absolvire, respectiv din anul 1992, a ocupat funcţia de judecător la Judecătoria Carei, fiind apoi transferată, în anul 1994, la Judecătoria Satu Mare.
În anul 1997 a promovat ca judecător la Tribunalul Satu Mare şi în acelaşi an a fost detaşată în funcţia de vicepreşedinte la Judecătoria Satu Mare până în 2000. Din anul 2000 şi până în martie 2005 a fost judecător la Tribunalul Satu Mare, iar începând cu această dată şi până în martie 2010 a fost preşedintele Judecătoriei Satu Mare. Din iunie 2010 funcţionează din nou ca judecător în cadrul Tribunalului Satu Mare, iar din luna iulie 2010 până în decembrie 2014 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Tribunalului Satu Mare.
Reamintim că numirea în funcţii de conducere, preşedinte şi vicepreşedinte la instanţe, se face numai prin concurs sau examen organizat la nivel naţional de către Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul Naţional al Magistraturii în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor si procurorilor precum şi a Hotărârii Plenului CSM nr. 320 din 27 aprilie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului sau examenului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor, cu modificările şi completările ulterioare.
Mandatele pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte în sistemul de justiţie au o durată de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singură dată, dar tot pe bază de examen sau concurs, organizat în condiţiile de mai sus.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus