Municipiul Satu Mare, în competiţia pentru Capitala Tineretului din România, ediţia 2023 Reviewed by CD on . A şasea ediţie a programului Capitala Tineretului din România aduce un număr de şase oraşe aplicante pentru titlul de Capitala Tineretului din România, ediţia 2 A şasea ediţie a programului Capitala Tineretului din România aduce un număr de şase oraşe aplicante pentru titlul de Capitala Tineretului din România, ediţia 2 Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Municipiul Satu Mare, în competiţia pentru Capitala Tineretului din România, ediţia 2023

Municipiul Satu Mare, în competiţia pentru Capitala Tineretului din România, ediţia 2023

Municipiul Satu Mare, în competiţia pentru Capitala Tineretului din România, ediţia 2023

A şasea ediţie a programului Capitala Tineretului din România aduce un număr de şase oraşe aplicante pentru titlul de Capitala Tineretului din România, ediţia 2023. Craiova, Satu Mare, Târgu-Jiu, Târgu Neamţ, Târgu Secuiesc şi Vaslui sunt oraşele care vor să transforme propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concretă cu participarea activă a tinerilor.

În continuare, un juriu independent, format din reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, ai sectorului public şi ai mediului privat, vor evalua pe baza motivaţiei candidaturii, situaţiei curente a oraşului, coerenţei conceptului propus, respectării transparenţei decizionale, a drepturilor omului şi nediscriminarea pe bază de criterii de dizabilitate, gen, etnie, religie şi orientare sexuală, precum şi grija faţă de impactul asupra mediului, prin program şi prin activitatea generală a entităţilor implicate, calitatea şi coerenţa aspectelor de management, precum şi a implementării principiului de co-management între sectorul public şi sectorul de tineret local, calităţii mecanismelor de participare a tinerilor prevăzute pentru implementarea programului, clarităţii în analiza potenţialului de a atrage surse variate de resurse financiare pentru programul de tineret şi nivelului de alocare financiară previzionată pentru anii 2022 şi 2023 în contextul dobândirii titlului în relaţie cu conceptul de program propus oraşele care merg în runda 2.

Pe baza evaluărilor vor fi anunţate un număr de minimum 2, maximum 3 oraşe pentru a dezvolta o candidatură extinsă în a doua rundă a competiţiei. Iniţiatorii vor anunţa finaliştii competiţiei pentru Capitala Tineretului din România 2023 în data de 30 august 2021 şi vor publica Apelul pentru Runda II a competiţiei în aceeaşi zi, urmând ca, după al doilea proces de jurizare, pe 9 octombrie, să fie desemnată Capitala Tineretului din România, ediţia 2023, în cadrul Galei Tineretului din România!

„Avem 6 candidaţi înscrişi din toate colţurile ţării. Două dintre oraşele candidate nu sunt reşedinţă de judeţ. Orice oraş, orice autoritate locală care se asociază cu mişcarea locală de tineret pentru a genera o candidatură este deja un câştigător şi oricare ar fi deznodământul competiţiei, ţara a câştigat încă un oraş ce se uită atent către societatea viitorului. Simpla conştientizare a beneficiilor de a genera ecosisteme de tineret urbane viabile, sustenabile şi care transformă tânărul în co-creatorul oraşului viitorului este în sine un premiu important.”, consideră Andras Farkas, directorul strategic al programului Capitala Tineretului din România şi coordonatorul procesului de selecţie.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus