Mani Gyenes a câștigat la clasa Maraton în Raliul Dakar Reviewed by CD on . Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a câştigat clasa Maraton a Raliului Dakar, ediţia 2015. Sătmăreanul a parcurs sâmbătă ultimii kilometri ai probei speci Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a câştigat clasa Maraton a Raliului Dakar, ediţia 2015. Sătmăreanul a parcurs sâmbătă ultimii kilometri ai probei speci Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Mani Gyenes a câștigat la clasa Maraton în Raliul Dakar

Mani Gyenes a câștigat la clasa Maraton în Raliul Dakar

Mani Gyenes a câștigat la clasa Maraton în Raliul Dakar

Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a câştigat clasa Maraton a Raliului Dakar, ediţia 2015. Sătmăreanul a parcurs sâmbătă ultimii kilometri ai probei speciale ai etapei dintre Rosario şi Buenos Aires şi a ajuns la final în postura de câştigător. Aceasta este a doua victorie a lui Mani în Dakar, după ce s-a impus şi la ediţia din 2011. La general, Mani a ocupat locul 21.

Clasa Maraton este cea mai dură a raliului pentru că de-a lungul celor două săptămâni este interzisă schimbarea unor componente, printre acestea aflându-se şi motorul.
Etapa de sâmbătă dintre Rosario şi Buenos Aires măsura în total 393 km, din care 174 km de probă specială. Din cauza ploii abundente, organizatorii au decis să întrerupă speciala la km 101. Mani era lider al Clasei Maraton de la revenirea în Argentina, după incursiunea în Bolivia şi Chile, iar timpul obţinut pe speciala de sâmbătă i-a confirmat această poziţie.
Victoria lui Gyenes este cu atât mai importantă cu cât, în etapa a doua, sătmăreanul a avut probleme tehnice ce au dus la pierderea uleiului. El a pierdut mai mult de 30 de minute pentru a-şi repara motorul şi a putut continua competiţia doar cu ajutorul spectatorilor argentinieni, care i-au dat de la ei ulei de motor.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus