Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns la Satu Mare Reviewed by CD on . Laboratorul Verde al Reciclării a pornit într-o nouă caravană în școlile din România, ajungând zilele acestea în Satu Mare, la Școala Gimnazială „Octavian Goga” Laboratorul Verde al Reciclării a pornit într-o nouă caravană în școlile din România, ajungând zilele acestea în Satu Mare, la Școala Gimnazială „Octavian Goga” Rating: 0
Ești aici: Acasă » Educație»Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns la Satu Mare

Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns la Satu Mare

Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns la Satu Mare

Laboratorul Verde al Reciclării a pornit într-o nouă caravană în școlile din România, ajungând zilele acestea în Satu Mare, la Școala Gimnazială „Octavian Goga” și la Școala Gimnazială „Mircea Eliade”. Aici, aproximativ 270 de elevi au experimentat colectarea separată într-un autocar modern, echipat cu tehnologie de ultimă generație.

Lansarea noii Caravane Laboratorul Verde al Reciclării a avut loc în septembrie, în București, la Școala cu Clasele I-VIII Nr.307, unde marii câştigători ai ediţiei anterioare au predat, mai departe, ștafeta colegilor lor din țară. Astfel, ediția aceasta, proiectul se desfășoară în București, Bacău, Baia Mare, Câmpia Turzii, Constanța, Piatra Neamț, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgoviște, Târgu Mureș, Tulcea și Zalău.
Laboratorul Verde al Reciclării este un laborator mobil, adaptat preferințelor copiiilor, unde ficţiunea şi realitatea se suprapun de-a lungul a trei zone de activare: sala de cinema 3D – unde elevii urmăresc aventura a 5 deşeuri de ambalaje către fabrica de reciclare, zona de joc în echipă pe tablete PC – unde aceştia trebuie să colecteze separat cât mai multe obiecte în containerele corecte şi cubul magic al reciclării – unde experimentează mecanica reciclării. La finele fiecărui semestru şcolar, clasa cu cel mai bun punctaj primeşte ca premiu o vizită la o fabrică de reciclare pentru a observa procesul de transformare a deşeurilor de ambalaje în produse noi.
Proiectul naţional Laboratorul Verde al Reciclării a fost lansat în septembrie 2012. În primul semestru al anului școlar 2012-2013 a atras peste 4.800 de elevi de clasa a III-a din 52 de şcoli aflate în 25 de oraşe din ţară. Câştigătorii primei ediţii au fost 25 de elevi din clasa a III-a C de la „Şcoala Gimnazială Andrei Mureşanu”, din Deva.
În semestrul al doilea, Laboratorul Verde al Reciclării a cuprins 6.000 de elevi de clasa a III-a din 50 de școli aflate în 11 orașe din țară. Câștigătorii ediției a doua au fost elevii clasei a III-a B de la Școala cu clasele I-VIII nr. 307, București.
La nivel european, proiectul a câştigat Golden Award for Excellence în cadrul competiţiei European CSR Awards, categoria Companii Mici şi Mijlocii. Juriul a apreciat conceptul creativ, impactul pozitiv avut la nivel naţional, cât şi parteneriatul benefic dezvoltat împreună cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi cu Ministerul Educaţiei Naţionale.
De asemenea, proiectul a primit Medalia de Argint în cadrul prestigioasei competiţii de comunicare International Business Awards IBA . IBA a reunit peste 3.300 de nominalizări înscrise în diversele categorii deschise competiţiei, proiectul Laboratorul Verde al Reciclării fiind nominalizat la categoria Proiectul de Responsabilitate Socială al anului în Europa.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus