Județul Satu Mare este cu un pas mai aproape de conectarea la rețeaua europeană de autostrăzi Reviewed by CD on . Ministerul Transporturilor și Infrastructurii propune aprobarea prin Hotărâre de Guvern a exproprierilor necesare construirii Drumului Expres Satu Mare - Oar (g Ministerul Transporturilor și Infrastructurii propune aprobarea prin Hotărâre de Guvern a exproprierilor necesare construirii Drumului Expres Satu Mare - Oar (g Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Județul Satu Mare este cu un pas mai aproape de conectarea la rețeaua europeană de autostrăzi

Județul Satu Mare este cu un pas mai aproape de conectarea la rețeaua europeană de autostrăzi

Județul Satu Mare este cu un pas mai aproape de conectarea la rețeaua europeană de autostrăzi
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii propune aprobarea prin Hotărâre de Guvern a exproprierilor necesare construirii Drumului Expres Satu Mare – Oar (granița cu Ungaria). Valoarea totală a despăgubirilor, estimată pentru aceste exproprieri, este de 7,33 de milioane de lei.
Lungimea totală a traseului este de 14,862 km formată din 10,831 km drum expres + 4,031 km drum de legătură. Pentru realizarea lucrărilor aferente, este necesar a fi expropriată o suprafață de 1,67 de milioane mp, aferentă unui număr de 597 de imobile proprietate privată.
“Deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei este esențială pentru județul Satu Mare. Pe lângă reducerea traficului la PTF Petea, acest drum expres va facilita și dezvoltarea reciprocă a județelor Satu Mare și Szabolcs-Szatmár-Bereg, respectiv va stabili o legătură între județul Satu Mare și rețeaua europeană de autostrăzi”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.
Noul drum face parte din proiectul cunoscut ca „Autostrada Nordului”, ce se continuă către Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava.
Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus