Finanțare prin PNRR pentru împăduriri în județul Satu Mare Reviewed by CD on . Prefectul Radu Roca a convocat o întâlnire cu primarii din județ în cadrul Campaniei naționale de împăduriri 2022-2026 organizată de Ministerul Mediului Apelor Prefectul Radu Roca a convocat o întâlnire cu primarii din județ în cadrul Campaniei naționale de împăduriri 2022-2026 organizată de Ministerul Mediului Apelor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Finanțare prin PNRR pentru împăduriri în județul Satu Mare

Finanțare prin PNRR pentru împăduriri în județul Satu Mare

Finanțare prin PNRR pentru împăduriri în județul Satu Mare

Prefectul Radu Roca a convocat o întâlnire cu primarii din județ în cadrul Campaniei naționale de împăduriri 2022-2026 organizată de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor și finanțată prin Planul Național de Redresare si Reziliență.
În cadrul întâlnirii care a avut loc în sala mare de ședințe a Instituției Prefectului județul Satu Mare a participat secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului, Cristian Valer Beseni , subprefectul Altfatter Tamás, președintele Consiliului județean, Pataki Csaba, vicepreședintele Consiliului județean, Oliviu Buzgău, Dan Maxim, inspector-șef al Gărzii Forestire Oradea precum și reprezentanții autorităților publice locale și ai tuturor instituțiilor deconcentrate ale Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor.
Au fost prezentate măsurile și etapele importante pentru organizarea campaniei, dar și detaliile și beneficiile accesării programului de finanțare pentru împăduriri.
Prefectul Radu Roca a subliniat importanța aceastei campanii naționale de împăduriri . ”Vă mulțumesc pentru că ați răspuns invitației noastre și v-ați arătat interesați să faceți parte din acest proiect. Sper ca împreună să reușim să accesăm cât mai multe fonduri și să reușim să creștem procentul de teren împădurit din județ.”- prefect Radu Roca.
Componenta PNRR pentru păduri și biodiversitate are alocare de 803 milioane de euro din care 730 de milioane euro sunt alocați pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri și 50 de milioane euro pentru investiții în pepiniere și tehnologii moderne de producere a puieților. Beneficiarii finanțărilor care se vor acorda până în anul 2026 pot fi atât deținătorii publici de terenuri cât și cei privați (persoane fizice, companii, organizații neguvernamentale, alții). Programul a demarat în anul 2022 iar până în acest moment s-a solicitat la nivel național finanțare pentru 844 de amplasamente, însumând o suprafață de 6387,3 hectare care va fi împădurită.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus